News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Florin Tripa: „Guvernul PNL falimentează primăriile din județul Arad“ Florin Tripa: „Guvernul PNL falimentează primăriile din județul Arad“
Please follow and like us:
Pin Share

Politica dezastruoasă în domeniul finanțelor dusă de actualul guvern liberal duce la falimentarea primăriilor. În judeţul Arad multe administrații locale nu mai au bani pentru plata facturilor curente, iar în unele cazuri nu sunt fonduri nici pentru plata salariilor.

„Vreau să trag un semnal de alarmă asupra situației administrațiilor locale. Am discutat cu mulți primari din județul Arad, din toate partidele, și toți îmi spun același lucru: primăriile se apropie de faliment, nu mai sunt bani de salarii, nu se mai pot plăti investițiile, serviciile, cheltuielile curente.

Politica dezastruoasă a Guvernului PNL ne-a adus în această situație. La începutul, a fost luată o măsură bună (aflată pe lista de măsuri propuse de noi), care să sprijine cetățenii în vremea pandemiei, adică amânarea taxelor și impozitelor cu trei luni. Numai că așa cum ne-au obișnuit liberalii, n-au știut nici măcar să copieze această măsură, care trebuia dublată de un sprijin acordat administrațiilor locale.

De când a venit Cîțu la Ministerul Finanțelor, România împrumută 77 de milioane de euro în fiecare zi. Dar acești bani nu au ajuns nici la pensii, nici la salarii, nici la majorarea alocațiilor, nici pentru plata șomajului tehnic, unde sunt întârzieri uriașe, și nici la primării, care au nevoie disperată de fonduri. Doar Cîțu și Orban știu pe ce cheltuie sumele imense pe care le împrumută, pentru că aceste sume nu se reflectă în viața românilor.

Sunt primării din județul Arad care au primit de la buget doar 50 la sută din banii pentru asistenii personali. Începând cu luna iunie, acele primării nu vor mai putea plăti aceste sume, iar sute, poate mii de arădeni vor avea de suferit în perioada următoare. Am văzut  la ultima rectificare că Aradul a primit de 20 de ori mai puțin decât alte județe din Moldova, iar administrațiile locale suferă din această cauză. E nevoie urgent de sume de la bugetul central, pentru ca aceste administrații să nu intre în faliment. De aceea, fac un apel la reprezentanții PNL Arad, domnii Falcă, Bibarț, Cionca, Bîlcea să se bată la București pentru interesul Aradului și să nu asiste nepăsători la falimentarea primăriilor arădene“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *