News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Florin Tripa îl somează pe ministrul Mediului să pună capăt bombei ecologice de la Hălmăgel Florin Tripa îl somează pe ministrul Mediului să pună capăt bombei ecologice de la Hălmăgel
Please follow and like us:
Pin Share

“L-am pus astăzi în gardă pe ministrul Mediului, Costel Alexe, asupra unui pericol deosebit de grav, o veritabilă bombă ecologică ce apasă asupra comunei Hălmăgel. Sătenii din Luncșoara sunt literalmente terorizați că o firmă de construcții execută pietruiri în zonă, folosind halda de steril provenită de la o explorare mineră închisă, din perimetru. Știind că nu mă tem să dezvălui asemenea abuzuri opiniei publice și să iau atitudine, oamenii au apelat la mine. Conform specialiștilor cu care am stat de vorbă, este un adevărat atentat la adresa sănătății publice să folosești halda de steril pentru pietruirea unor drumuri care traversează mai multe sate din comuna Hălmăgel. Sigur că am redactat urgent o interpelare, pe cale oficială, în atenția ministrului Mediului, Costel Alexe, în care cer să fie adoptate de urgență toate măsurile care se impun pentru a opri această acțiune ilegală, prin instituțiile pe care ministerul le are în subordine, Agenția de Protecția Mediului și Garda de Mediu.”, afirmă deputatul PSD Arad Florin Tripa.

Iată textul interpelării :

Interpelare

Adresată: Domnului Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe

De către: Tripa Florin-Dan, Deputat PSD de Arad

Obiectul întrebării: Situația fostei mine din satul Luncșoara, comuna Hălmăgel, județul Arad

În satul Luncșoara din comuna Hălmăgel, județul Arad, există o mină de cupru și zinc care a fost închisă după Revoluție, fiind în prezent în conservare. În ultimele săptămâni, am fost sesizat de mai mulți localnici despre faptul că o firmă de construcții, care execută pietruiri la drumuri în comuna Hălmăgel, folosește ca material halda de steril de la intrarea în vechea mină, unde s-au depozitat materialele extrase pe vremuri din acea mină. Conform specialiștilor cu care am stat de vorbă, este un adevărat atentat la adresa sănătății publice să folosești halda de steril pentru pietruirea unor drumuri care traversează mai multe sate din comuna Hălmăgel.

Vă solicit să luați de urgență toate măsurile care se impun pentru a opri această acțiune ilegală, prin instituțiile pe care le aveți în subordine, Agenția de Protecția Mediului și Garda de Mediu.

 

Florin-Dan Tripa

Deputat PSD de Arad

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *