News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Fonduri europene deblocate

Politica 8 februarie 2013 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

maduta-

Unul dintre obiectivele majore ale guvernării USL este accesarea fondurilor europene. „Şansa României este să atragă cât mai multe fonduri din partea UE. Asta înseamnă eleborarea unor proiecte viabile şi gestionarea corectă a fondurilor europene. Din păcate, Guvernul USL a fost în situaţia de a repara greşelile comise de guvernările PDL şi de a negocia deblocare unor fonduri” a spus deputatul Dorel Căprar.

Unul dintre capitolulu la care fondurile europene au fost blocate este POSDRU (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane). „În urma demersurilor făcute de Guvernul USL şi ca urmare a rezultatelor pozitive înregistrate în urma misiunii de audit a Comisiei Europeane, organizată în perioada 29 ianuarie – 01 februarie 2013, reprezentanţii UE au decis deblocarea POS DRU şi reluarea plăţilor către România. Din păcate, în unele situaţii se aplică unele corecţii de 25% din sume, în urma greşelilor comise de guvernările PDL” a spus deputatul Flavius Măduţa. Astfel, Comisia Europeană va relua plăţile către România, la mijloc fiind aproximativ 148 milioane de euro.

În cursul anului 2013, auditorii Comisiei Europene vor efectua alte două misiuni de verificare pentru POS DRU, în scopul ridicării corecţiilor financiare temporare de 25% aplicate cheltuielilor pe care România le va solicita Comisiei Europene pentru rambursare. Autorităţile române vor informa direct beneficiarii proiectelor POS DRU cu privire la reluarea plăţilor, precum şi cu privire la calendarul acţiunilor din acest an.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *