News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Fonduri europene pentru copiii cu cerințe educaționale speciale Fonduri europene pentru copiii cu cerințe educaționale speciale
Please follow and like us:
Pin Share

Consilierii județeni au aprobat derularea de către Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad a proiectului ”Vreau să învăț, chiar dacă sunt un CES!”

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad a aplicat în cadrul programului Erasmus+, pentru a obține finanțare în vederea derulării unui proiect privind participarea a 40 de elevi, 31 de însoțitori și 8 cadre didactice la activități de pre profesionalizare în cadrul a 3 ateliere ocupaționale de abilitare manuală, fiind declarat câștigător.

Proiectul se va derula în anul 2021, pe o perioadă de 4 luni, în Portugalia, deplasarea derulându-se în 4 fluxuri de mobilitate. În urma aprobării proiectului, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale va acorda Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Arad un grant în sumă de 190.840 Euro, pentru derularea activităților cuprinse în proiect, în două tranșe: o prefinanțare de 80%, în sumă de 152.672 Euro, în termen de 30 zile de la semnarea contractului, care a și fost primită, iar diferența de 20 % în termen de 60 zile calendaristice de la finalizarea proiectului. Proiectul nu prevede cofinanțare, toate cheltuielile eligibile fiind acoperite de grant.

„Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad a obținut finanțarea pentru un proiect important, atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Elevii își vor dezvolta competențele și vor face schimb de experiențe cu elevi cu nevoi similare, din alte țări. Atât elevii, însoțitorii cât și cadrele didactice vor beneficia de experiențe care să le crească încrederea, stima de sine, deschiderea și nu în ultimul rând creșterea capacității de a se descurca în societate”, este de părere Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *