News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Consiliul Naţional al C.N.S.L.R. – FRĂŢIA, întrunit în şedinţă Extraordinară pe 13 septembrie la sediul confederaţiei, a dat mandat liderilor săi să se opună în mod categoric şi prin orice mijloace politicii barbare pe care actualul Guvern a dus-o şi încearcă să o ducă în continuare împotriva salariaţilor (denumită ipocrit „aplicarea unor măsuri de austeritate pentru echilibrare bugetară”).

În acest sens, Consiliul Naţional al C.N.S.L.R.-FRĂŢIA a validat iniţiativa federaţiei SANITAS de a începe şirul protestelor printr-o amplă manifestaţie, în data de 22 septembrie. Aceasta este îndreptată împotriva politicii duse de actualul guvern pe toate planurile care includ relaţii de muncă. Astfel, pe 22 septembrie 2010, C.N.S.L.R. – FRATIA va organiza o manifestaţie, urmată apoi de un marş de protest care se va opri în Piaţa Victoriei, la care vor fi prezenţi cel puţin 20.000 de sindicalişti aparţinând tuturor structurilor federative şi teritoriale ale C.N.S.L.R.-FRĂŢIA.
Încă de la începutul şedinţei, prim-vicepreşedintele Liviu Luca a făcut apel la colegi să nu se lase pradă emoţiilor generate de presiunile la care sunt supuşi liderii sindicali şi să judece cu luciditate situaţia extrem de grea prin care trec sindicatele în această perioadă. Totodată acesta şi-a depus mandatul pentru a putea primi un vot de încredere din partea Consiliului Naţional. Acesta i-a fost acordat în unanimitate, dovadă a faptului că pentru militanţii responsabili ai C.N.S.L.R.-FRĂŢIA, solidaritatea înseamnă gesturi concrete şi nu vorbe nesusţinute de fapte.
C.N.S.L.R.-FRĂŢIA spune un „NU!” hotărât ifoselor unor ”bebeluşi politici’’ , ţinuţi în viaţă numai de aparatele de partid, cu care umplu cuibul de mizerie şi indolenţă care poartă în continuare, în mod total abuziv, denumirea de „Ministerul Muncii”.
Pentru că puterea exemplului este singura care poate convinge, Consiliul Naţional al C.N.S.L.R.-FRĂŢIA a decis ca noi să fim cei care vom da semnalul protestelor începînd cu 22 septembrie, sperînd ca, pe parcurs, numărul celor care se vor alătura nemulţumirilor noastre să fie din ce în ce mai mare.
C.N.S.L.R.-FRĂŢIA va avea în stradă, pe 22 septembrie, 20.000 de sindicalişti din cei peste 800.000. Nu văd de ce data de 22 septembrie nu este potrivită şi pentru celelalte structuri sindicale”, a declarat preşedintele Marius Petcu.
De aceea, C.N.S.L.R.-FRĂŢIA vă îndemnă să-i fiţi alături, pe 22 septembrie, în principal, pentru a spune „NU!” următoarelor dovezi de rea-credinţă pe care actuala putere le-a dat faţă de salariaţi, dar şi faţă de poporul român, în general:
NU disponibilizăilor! – Solicităm stabilirea unor programe de investiţii coerente, finanţate corespunzător, pentru păstrarea şi crearea de noi locuiri de muncă;
NU modificării legii pensiilor!  – Ne opunem creşterii vârstei de pensionare, modificării modului de calcul al pensiei şi eliminării categoriilor speciale şi deosebite de muncă;
NU modificării Codului Muncii!  – Ne opunem desfiinţării Contractelor Colective de Muncă pe ramură şi unic la nivel naţional, eliminării protecţiei sociale pentru salariaţii care suportă concedieri colective şi desfiinţării Contractului Individual de Muncă pe durată nedeterminată pentru a ne transforma în „zilieri”;
NU dereglementării pieţei muncii!  – Cerem stabilirea salariului minim garantat în plată la 750 lei, păstrarea coeficienţilor de ierarhizare şi modificarea legii inspecţiei muncii;
NU unei noi legi de salarizare unice în sectorul bugetar!  – Cerem revenirea la salariile din decembrie 2009 începând cu ianuarie 2010, o grilă de salarizare cu raportul 1:12 şi ca baza 1 de salarizare să fie salariul minim pe economie garantat  în  plată.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *