News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a aprobat, în ședința din data de 20 martie 2012, fuziunea societăților OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A. și BCR ASIGURĂRI VIENNA INSURANCE GROUP S.A.  În cadrul acestui proces, societatea Omniasig va fi absorbită de către BCR Asigurări, care, la finalizarea fuziunii, va prelua numele Omniasig. Potrivit cifrelor transmise Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, cele două societăți au cumulat, la sfârșitul anului trecut, un volum total de prime subscrise de 1,2 miliarde lei.

În cadrul aceleiași ședințe, Consiliul CSA a aprobat extinderea termenului de depunere a primelor de asigurare, în conturile asigurătorilor, de către intermediarii în asigurări, de la 5 la 15 zile, prin modificarea Normelor privind activele admise să acopere rezervele tehnice brute pentru asigurătorul care practică activitatea de asigurări generale, dispersia activelor admise să acopere rezervele tehnice brute, precum și coeficientul de lichiditate, puse în aplicare prin Ordinul nr. 9/2011, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, Consiliul CSA a decis publicarea  proiectului de Norme privind autorizarea brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare, precum şi condiţiile de menţinere a acesteia, puse în aplicare prin Ordinul 15/2010. Acesta cuprinde prevederi cu privire la clauzele contractuale minime obligatorii, pe care trebuie să le conțină contractul de asigurare de răspundere civilă profesională pentru brokerii de asigurare. Proiectul este disponibil pentru consultare publică timp de zece zile, pe site-ul CSA www.csa-isc.ro, la secțiunea Legislație/Proiecte legislative.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *