News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Garda Financiară Arad a confiscat, la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unei acţiuni de monitorizare a traficului de mărfuri prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, peste 19.000 de kilograme de banane. Fructele se aflau într-un autotren ce aparţine unui transportator din Timiş. Conform documentelor prezentate de şoferul autovehiculului, reiese că marfa a fost încărcată în Belgia, furnizorul mărfii transportate era din Polonia iar la rubrica „Beneficiar” apărea înscrisă o societate din comuna Glina, judeţul Ilfov. La locul de descărcare este făcută menţiunea Bucureşti – România.     
„Comisarii Gărzii Financiare Arad au constatat că beneficiarul produselor transportate este o societate înfiinţată în data de 16 august 2010, de un cetăţean iordanian, şi că societatea respectivă nu are puncte de lucru, subunităţi ori sedii secundare declarate care să permită desfăşurarea activităţii de tipul comerţului en gros cu legume fructe. De asemenea, această societate este dată în consemn la frontieră, de Garda Financiară Ilfov, pe motiv că nu funcţionează la sediul social declarat şi nu s-a identificat nici un reprezentant legal care să poata da relaţii în legătură cu activitatea acestei firmei”, se arată într-un comunicat de presă remis de reprezentanţii Gărzii Financiare Arad.
Comisarii au mai constatat că beneficiarul acestui transport nu figurează ca şi agent economic autorizat să comercializeze produse alimentare de origine nonanimală.
„Fapta constatată de comisari constituie contravenţie, contravenientul a fost amendat cu 20.000 de lei şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 19.155 de kilograme de banane.Valoarea estimată a produselor confiscate este de 70.000 de lei”, se mai precizează în comunicatul de presă al Gărzii Financiare Arad.(news-ar)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *