News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Comisarii Gărzii Financiare Arad au confiscat peste 14.000 de kilograme de ardei, în valoare de 60.000 de lei, care a fost introdus în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac şi era destinat pieţei negre. Acţiunea în urma căreia a fost confiscat ardeiul vine ca urmare a monitorizării achiziţiilor intracomunitare de mărfuri.
„Conducătorul auto a pus la dispoziţia organului de control ca şi documente de însoţire a mărfii: un CMR, o notă de încărcare şi o comandă de transport, toate din 12.10.2010.
Conform CMR-ului prezentat,la destinatarul mărfii este înscrisă o societate din Bucureşti şi la furnizor este o firmă din Ungaria, locul de descărcare este comuna Băleni Sârbi, din jud. Dâmboviţa. Din analiza notei de încărcare şi a comenzii de transport reiese acelaşi furnizor din Ungaria şi acelaşi beneficiar din Bucureşti.
S-a luat măsura contactării telefonice a reprezentantului legal, a beneficiarului acestui transport şi ni s-a comunicat de acesta atât telefonic cât şi în scris că: societatea nu are nici o relaţie comercială, respectiv nu a comandat/achiziţionat marfă de la furnizorul maghiar înscris în documentele prezentate.
Ţinând cont de aceste aspecte constatăm că marfa transportată era destinată pieţei negre a legumelor şi fructelor din România iar transportatorul se face vinovat de efectuarea de acte şi fapte de comerţ de natura celor prevăzute în Codul Comercial şi/sau în alte legi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege”
, se arată într-un comunicat de presă al Gărzii Financiare Arad.
Mijlocul de transport cu care a fost adus ardeiul în ţară aparţine unui transportator din Arad, care a fost avertizat de comisarii Gărzii Financiare.(news-ar)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *