News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Comisarii Gărzii Financiare Arad au confiscat, la Vama Nădlac, 18.171 de kilograme de pomelo, fructe introduse în ţară din spaţiul intracomunitar. Valoarea estimată a mărfurilor confiscate este de 145.000 de lei. Transportatorul fructelor şi expeditorul erau din Cehia iar destinatarul o societate „Alaska”, din Bucureşti, de pe strada Alexandriei, nr. 60.
„Rubrica ce prevede locul descărcării nu este completată cu nici o adresă, locul încărcării este localitatea Nehvizdy şi nu e menţionat nici un document de tip factură, aviz de însoţire a mărfii, sau altele documente care să însoţească transportul”, arată Anton Pop, comisar şef al Gărzii Financiare Arad.
„Nu s-a putut identifica nici destinatarul real al mărfii din România şi nici locul descărcării acesteia, neexistând nici o menţiune în acest sens”
, mai precizează Anton Pop.
Echipa de comisari a concluzionat că marfa urma să fie introdusă pe piaţa neagră a legumelor şi fructelor, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului. În aceste condiţii, transportatorului i s-a dat avertisment şi s-a confiscat întrega cantitate de pomelo.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *