News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Garda Financiară a reţinut peste 100.000 kg. de floarea soarelui

Local 13 martie 2011 admin 0

arată Anton Pop2 bloc 1351 care probabil din nou nu vor fi plătite1 ce are ca scop derularea de operaţiuni comerciale cu cereale provenite din achiziţii intracomunitare către beneficiari interni a căror identitate nu este cunoscută la momentul verificării1 comisar şef secţie al Gărzii Financiare Arad.Urmare a aprofundării verificărilor prin accesarea bazei de date on-line a Registrului Comerţului precum şi a informaţiilor oferite de ANAF privind starea1 Comisarii Gărzii Financiare Arad au reţinut1 controlând în mod efectiv cele şapte societăţi care au acumulat datorii la Bugetul General Consolidat al Statului în sumă totală de 2.698.908 de lei.„Am constatat că două dintre cele şapte societăţi s1 cum la fel de evident este că acestea nu se pot depozita la adresa Mun. Craiova1 de un transportator maghiar1 fiind destinată unei societăţi comerciale nou înfiinţate din Craiova. Conform documentelor de însoţire a mărfii1 în acest sens existând un contract de depozitare între firma din Craiova şi o societate din oraşul arădean. Cum durata depozitării înscrisă în contract era din data de 8.03.2011 până în data de 9.03.21 în valoare de aproximativ 245.000 de lei. Aceasta a fost introdusă în ţară prin ama Nădlac1 indicate de furnizor în avizele de însoţire a mărfii prezentate”1 la locul de descărcare era completat „Pecica”1 nr. 61 operaţiuni în urma cărora se vor acumula alte taxe şi impozite datorate către bugetul statului1 până la finalizarea cercetărilor1 s-a constatat că administratorul firmei destinatare a acestei achiziţii este asociat în şapte societăţi comerciale1 scara 11 str. Dr. Ştefan Berceanu1 utilizând acelaşi tipar de intrare în insolvenţă pe care administratorul firmei îl cunoaşte din practica anterioară”1 „evident este faptul că la data controlului firma din Craiova nu deţine un contract comercial valabil pentru depozitarea cerealelor aduse din Ungaria la adresa indicată ca loc de descărcare în documen1
Please follow and like us:
Pin Share

Comisarii Gărzii Financiare Arad au reţinut, până la finalizarea cercetărilor, 109.080 kilograme de floarea soarelui, în valoare de aproximativ 245.000 de lei. Aceasta a fost introdusă în ţară prin Vama Nădlac, de un transportator maghiar, fiind destinată unei societăţi comerciale nou înfiinţate din Craiova. Conform documentelor de însoţire a mărfii, la locul de descărcare era completat „Pecica”, în acest sens existând un contract de depozitare între firma din Craiova şi o societate din oraşul arădean. Cum durata depozitării înscrisă în contract era din data de 8.03.2011 până în data de 9.03.2011 iar marfa a fost confiscată în 10 martie, „evident este faptul că la data controlului firma din Craiova nu deţine un contract comercial valabil pentru depozitarea cerealelor aduse din Ungaria la adresa indicată ca loc de descărcare în documentele de transport international, cum la fel de evident este că acestea nu se pot depozita la adresa Mun. Craiova, str. Dr. Ştefan Berceanu, nr. 6, bloc 135, scara 1, indicate de furnizor în avizele de însoţire a mărfii prezentate”, arată Anton Pop, comisar şef secţie al Gărzii Financiare Arad.
Urmare a aprofundării verificărilor prin accesarea bazei de date on-line a Registrului Comerţului precum şi a informaţiilor oferite de ANAF privind starea fiscală a contribuabilului, s-a constatat că administratorul firmei destinatare a acestei achiziţii este asociat în şapte societăţi comerciale, controlând în mod efectiv cele şapte societăţi care au acumulat datorii la Bugetul General Consolidat al Statului în sumă totală de 2.698.908 de lei.
„Am constatat că două dintre cele şapte societăţi sunt în lichidare, ambele au fost administrate de administratorul firmei verificate şi au acumulat datorii neplătite la Bugetul General Consolidat al Statului în sumă totală de 2.034.028 lei. Aceste constatări conduc către concluzia că şi societatea nou înfiinţată, ce are ca scop derularea de operaţiuni comerciale cu cereale provenite din achiziţii intracomunitare către beneficiari interni a căror identitate nu este cunoscută la momentul verificării, operaţiuni în urma cărora se vor acumula alte taxe şi impozite datorate către bugetul statului, care probabil din nou nu vor fi plătite, utilizând acelaşi tipar de intrare în insolvenţă pe care administratorul firmei îl cunoaşte din practica anterioară”, a mai spus Anton Pop.
Comisarii Gărzii Finaciare Arad au indisponibilizat întreaga cantitate de floarea soarelui până la soluţionarea cazului. (news-ar.eu)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *