News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Garofiţa Popa: „Faptul că îmbrăcăm ia ne duce cu gândul la copilărie, istorie şi tradiţie” Garofiţa Popa: „Faptul că îmbrăcăm ia ne duce cu gândul la copilărie, istorie şi tradiţie”
Please follow and like us:
Pin Share

Ia românească a fost sărbătorită, ieri, de peste o mie de persoane la Şiria. Cea de a doua ediţie a „Sărbătorii iei la Cetatea Şiriei” a fost organizată de Primăria Şiria, Consiliul Local Şiria, Consiliul Judeţean Arad şi Centrul Cultural Judeţean Arad.

Au participat 12 ansambluri populare din judeţ, printre invitaţi numărându-se preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, vicepreşedintele Ionel Bulbuc şi primari din judeţ.

Consilierul judeţean Garofiţa Popa, preşedintele OFL Arad, una dintre persoanele care s-a ocupat de organizarea evenimentului, susţine că „Sărbătoarea iei la Cetatea Şiriei” reprezintă o întoarcere la tradiţie.

 „Ne bucurăm că reuşim să păstrăm tradiţiile populare româneşti. Purtarea iei ne duce cu gândul la copilărie, istorie şi tradiţie. Chiar dacă temperatura a fost de peste 40 de grade Celsius, am avut peste o mie de participanţi. Ne-am dorit să răcorim sufletele arădenilor şi timişenilor prezenţi prin muzică, joc şi voie bună”, a declarat Garofiţa Popa.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *