News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

George Clooney își cumpără o proprietate viticolă în Provence George Clooney își cumpără o proprietate viticolă în Provence
Please follow and like us:
Pin Share

Văzută din cer, moșia Canadel din Brignoles este un circ bine ordonat. Patru hectare de vie așezate într-o plantație de măslini de o mie de copaci. În dreapta, o fermecătoare casă din secolul al XVIII-lea, străjuită de o duzină de chiparoși, una dintre cele mai grațioase grădini din Haute-Provence. Mai la dreapta, un lac. În jur, pentru a proteja ochii, pădurea provensală. Desigur, piscină, bazin de piatră, teren de tenis, arbori și … teren de petanque.

Fără îndoială, George și Amal Clooney au gustul pentru lucruri frumoase și locuri nealterate. Ca vecin, Brad Pitt l-ar fi ajutat să găsească acest loc fermecător? Este „Brad” așa cum este numit aici, cel care a lăudat farmecele Provence Verte prietenului său din Ocean Eleven și soției sale? Achiziționată de Brad Pitt și Angelina Jolie în 2011, proprietatea Miraval este situată la treizeci de minute de mers cu mașina de Brignoles. Și, în ciuda zvonurilor despre o vânzare în 2017, cuplul Brangelina nu s-a despărțit de proprietatea cumpărată pentru o sumă estimată de 35 de milioane de euro de la omul de afaceri Tom Bove.

Cum ar fi putut vinde acest paradis? I-au spus „da” pe viață în 2014. În schimb, Miraval i-a făcut printre cei mai înfloritori producători de vin din Provence. Creșterea exponențială pe piața americană, succesul rose trebuie în mare parte să le fie creditat. În 2012, cele 6.000 de sticle din prima lor epocă vinificată cu familia Perrin au fost vândute în mai puțin de cinci ore pe internet. Astăzi există 2 milioane de sticle.

Desigur, cele 150 de hectare de Canadel oferite la 7,9 milioane de euro pentru George Clooney sunt un jucător mic comparativ cu cele 600 (1000 în 2019) de hectare ale Pitt-Jolie. Și cele cincizeci de hectare ale podgoriei Miraval arată ca un mastodont dacă o oglindim la cele 4 hectare ale viței Clooney, o podgorie de plăcere s-ar putea spune. În plus, în acest sens, proprietarii anteriori i-au cerut enologului și inginerului agricol, Laurence Berlemont, să planteze viță de vie și măslini în 1992. Fost teren agricol foarte frumos, Canadel, transformat în stațiune, și-a păstrat calitatea  viilor sale din Coteaux-Varois-en-Provence DOP.

Fondatoare a Cabinetului de Agronomie Provensală, Laurence Berlemont a supravegheat și producția Miraval din 1998 până în 2011. În Canadel, ea optează pentru un cupaj rolle, varietatea regală a acestor struguri albi aromatici cu note de grapefruit, flori albe și fenicul care contribuie la reputația terroirului Correns. Mai mult, pentru pivnița cooperativă a acestui sat 100% ecologic plătește întreaga producție a Canadel.

Vor George și Amal Clooney să continue pe această cale? Îți place să petreci vacanța în casa lor drăguță cu gemenii lor Ella și Alexander, care își vor sărbători cea de-a patra aniversare la începutul lunii iunie? Îngrijorați de conservarea planetei, cuplul Clooney a fost sedus de acest leagăn al biodiversității conservate. Fara indoiala. Dar este greu să-l imaginăm pe domnul „Ce altceva” rămânând insensibil la piața în creștere a rose-ului? În 2013, și-a lansat cu brio marca de tequila de lux Casamigos (casa prietenilor), care a fost vândută 4 ani mai târziu pentru aproape un miliard de euro gigantului băuturilor alcoolice Diaego. Pentru marca sa, George nu a ezitat să pozeze pe rețelele de socializare cu o perucă în stil mullet și o cămașă Beach Boys. Dacă se angajează vreodată în producția de rose, va îndrăzni să poarte o beretă?

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *