News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Gheorghe Falcă trebuie să se autosuspende şi de la Primărie!

Politica 4 martie 2011 admin 0

atât timp cât el nu este declarat vinovat de o instanţă de judecată. Apreciem însă că1 cu Guvernul1 cu instituţiile publice1 cu societatea civilă. În acest sens1 decizia care se profilează clar1 Dorel Căprar.Gheorghe Falcă plăteşte acum (şi) pentru perioada în care a tergiversat prin diverse proceduri avocăţeşti judecarea procesului1 el nu îşi poate exercita eficient mandatul dacă imaginea sa publică este grav afectată” a declarat preşedintele PSD Arad1 Este o problemă de ore până când Gheorghe Falcă va fi suspendat din PDL. Colegii de partid ai primarului Falcă apreciază că procesul în care este inculpat1 imaginea primarului Gheorghe Falcă este atât de grav afectată1 imediat după ce va fi suspendat din partid. Apreciem că o comunitate ca Aradul nu poate fi condusă de o persoană care are1 în cazul suspendării din PDL1 în relaţia cu investitorii1 în relaţiile cu cetăţenii1 încât el nu îşi mai poate exercita eficient mandatul. Îi solicităm să înţeleagă că interesele comunităţii locale sunt mai importante decât interesele sale şi să ceară autosuspendarea din funcţia de pr1 începând cu anul 2006. Reamintim că recent procesul în care este judecat Gheorghe Falcă pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave a fost strămutat la Alba Iulia1 îşi poate relua atribuţiile1 la cererea procurorilor DNA. Atât procurorii DNA cât şi judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat că există suspiciuni asupra modului în care s-au făcut reevaluările în cadrul proce1 la nivel naţional în raporturile cu oficialii statului şi la nivel local1 nu putem vorbi despre criterii de integritate. Cu toate acestea1 până când arădenii îl vor schimba din funcţie democratic1 pe perioada judecării procesului. Dacă el va fi declarat nevinovat1 pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave1 Preşedintele PSD Arad4 prestigiul şi credibilitatea primarului Municipiului Arad şi implicit imaginea comunităţii locale. PSD Arad îi solicită lui Gheorghe Falcă să facă un gest de responsabilitate şi demnitate şi să ceară1 prin care Gheorghe Falcă va fi suspendat din PDL1 prin care se mimează lupta împotriva corupţiei în anul preelectoral. Atât timp cât în PDL rămân activi oameni ca Elena Udrea1 prin vot” a spus Dorel Căprar1 ridică suspiciuni asupra persoanei lui Gheorghe Falcă1 suspiciuni care îl fac incompatibil (temporar) cu calitatea de membru PDL. PSD Arad apreciază că decizia pe care conducerea PDL o va lua sâmbătă este o acţiune propagandistică1 un statut de „proscris” sau „paria”. „Primarul Aradului este ordonator de credite. El reprezintă comunitatea locală în relaţiile internaţionale1
Please follow and like us:
Pin Share

Este o problemă de ore până când Gheorghe Falcă va fi suspendat din PDL. Colegii de partid ai primarului Falcă apreciază că procesul în care este inculpat, pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, ridică suspiciuni asupra persoanei lui Gheorghe Falcă, suspiciuni care îl fac incompatibil (temporar) cu calitatea de membru PDL.

PSD Arad apreciază că decizia pe care conducerea PDL o va lua sâmbătă este o acţiune propagandistică, prin care se mimează lupta împotriva corupţiei în anul preelectoral. Atât timp cât în PDL rămân activi oameni ca Elena Udrea, Adriean Videanu sau Radu Berceanu, nu putem vorbi despre criterii de integritate. Cu toate acestea, decizia care se profilează clar, prin care Gheorghe Falcă va fi suspendat din PDL, afectează grav imaginea, prestigiul şi credibilitatea primarului Municipiului Arad şi implicit imaginea comunităţii locale.

PSD Arad îi solicită lui Gheorghe Falcă să facă un gest de responsabilitate şi demnitate şi să ceară autosuspendarea din funcţia de primar al Aradului, imediat după ce va fi suspendat din partid. Apreciem că o comunitate ca Aradul nu poate fi condusă de o persoană care are, la nivel naţional în raporturile cu oficialii statului şi la nivel local, în relaţiile cu cetăţenii, un statut de „proscris” sau „paria”.

„Primarul Aradului este ordonator de credite. El reprezintă comunitatea locală în relaţiile internaţionale, în relaţia cu investitorii, cu Guvernul, cu instituţiile publice, cu societatea civilă. În acest sens, el nu îşi poate exercita eficient mandatul dacă imaginea sa publică este grav afectată” a declarat preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar.

Gheorghe Falcă plăteşte acum (şi) pentru perioada în care a tergiversat prin diverse proceduri avocăţeşti judecarea procesului, începând cu anul 2006.

Reamintim că recent procesul în care este judecat Gheorghe Falcă pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave a fost strămutat la Alba Iulia, la cererea procurorilor DNA. Atât procurorii DNA cât şi judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat că există suspiciuni asupra modului în care s-au făcut reevaluările în cadrul procesului penal. Este un element în plus care afectează imaginea şi credibilitatea celui care ocupă funcţia de primar al Aradului.

„PSD Arad respectă principiul prezumpţiei de nevinovăţie şi nu cere demiterea primarului Gheorghe Falcă, atât timp cât el nu este declarat vinovat de o instanţă de judecată. Apreciem însă că, în cazul suspendării din PDL, imaginea primarului Gheorghe Falcă este atât de grav afectată, încât el nu îşi mai poate exercita eficient mandatul. Îi solicităm să înţeleagă că interesele comunităţii locale sunt mai importante decât interesele sale şi să ceară autosuspendarea din funcţia de primar al Aradului, pe perioada judecării procesului. Dacă el va fi declarat nevinovat, îşi poate relua atribuţiile, până când arădenii îl vor schimba din funcţie democratic, prin vot” a spus Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad. (comunicat PSD Arad)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *