News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Gheorghe Grad: ”Ministrul Dezvoltării va finanța cel puțin unul dintre proiectele de asfaltare” Gheorghe Grad: ”Ministrul Dezvoltării va finanța cel puțin unul dintre proiectele de asfaltare”
Please follow and like us:
Pin Share

Ministerul Dezvoltării anunță că au fost finalizate repartizările pe județe ale fondurilor disponibile prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, numărul de locuitori, nevoile fiecărui județ și veniturile.

Pentru județul Arad a fost repartizată suma de 1,18 miliarde de lei, adică aproximativ 240 de milioane de euro. Și aici, va avea loc o împărțire a banilor pe comune și orașe în funcție de anumite criterii, iar conform calculelor, Primăria Secusigiu se va putea baza pe finanțare sigură pentru unul dintre cele două proiecte de asfaltare depuse pe „Anghel Saligny“.

„Din calculele noastre, avem alocată suma necesară pentru un proiect și cam trei sferturi din cel de al doilea. Dar cert este că în această primă fază, avem finanțarea pentru unul dintre proiectele de asfaltare, ceea ce ne bucură și sperăm ca procedurile să se deruleze cât mai rapid, să semnăm contractul de finanțare, să derulăm licitația și să ne apucăm de lucru într-un timp cât mai scurt“, susține Gheorghe Grad.

În ceea ce privește rețeaua de gaz metan, pentru care Primăria Secusigiu a depus un proiect, tot pe programul „Anghel Saligny“, pentru județul Arad a fost alocată suma de 171 de milioane de lei, una destul de mică față de nevoile la nivel de județ. „Noi am depus acest proiect pentru gaz și urmează să vedem dacă reușim să obținem finanțare, deși banii sunt destul de puțini, față de solicitările comunelor și orașelor. Vom vedea dacă ne încadrăm, dar cel mai important este că am făcut primii pași și pentru gaz, pentru că programe vor fi în continuare și pe fonduri guvernamentale și pe cele europene. Gândiți-vă că cei din Felnac au început procedurile acum patru ani și încă nu au obținut finanțarea, deci lucrurile sunt extrem de complicate, fiind vorba de sume mari pentru investiții de acest gen“, spune Grad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *