News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Preşedintele PDL Arad, consilierul judeţean Gheorghe Seculici, derulează afaceri cu Consiliul Judeţean Arad! Informaţia este certificată de documente, care arată faptul că firma Proiect SA este subcontractant al firmei Confort din Timişoara, în documentaţia prin care a câştigat o serie de licitaţii în cadrul Masterplanului Apă-Canal, derulat de CJA.  Firma Proiect SA apare în calitate de subcontractant la cel puţin două licitaţii, cu activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică, urmând să primească 206.686 lei, respectiv 177.000 lei.

Potrivit legislaţiei (Legea 161/2003 pentru prevenirea şi sancţionarea corupţiei, art. 90), un consilier judeţean care este administrator sau acţionar la o firmă care derulează afaceri cu Consiliul Judeţean este în stare de incompatibilitate. Spiritul legii este clar: un consilier CJA nu poate derula contracte cu CJA. Prin urmare, Gheorghe Seculici, subcontractant pe banii CJA, este cel puţin în situaţie de incompatibilitate morală, dacă nu legală şi trebuie să demisioneze din funcţia de consilier judeţean!

„Credem că Gheorghe Seculici trebuie să demisioneze imediat din Consiliul Judeţean Arad. Este inadmisibil că dânsul, în calitatea sa de fost preşedinte CJA şi pretendent la această funcţie s-a complăcut în situaţia de a fi declarat incompatibil. Cred că este vorba despre aroganţa specifică membrilor PDL, care nu se sinchisesc de lege. Constatăm că în cadrul PDL Arad luptă pentru candidatura la preşedinţia CJA o persoană care se află în atenţia DNA pentru fapte de corupţie, Nicolae Ioţcu, şi o altă persoană aflată în incompatibilitate cel puţin morală cu calitatea de consilier judeţean, Gheorghe Seculici. Prin urmare, PDL are nu are nicio soluţie viabilă pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Arad” a spus Dorel Căprar, co-preşedintele USL Arad.

Este interesant faptul că firma condusă de Gheorghe Seculici participă la licitaţie împreună cu firma Confort din Timişoara, a omului de afaceri Georgică Cornu. Este vorba despre firma suspectată de DNA că derulează afaceri necurate cu Nicolae Ioţcu şi Gheorghe Falcă. „Am citit că domnul Cornu anunţase de curând că Gheorghe Seculici l-a reclamat la DNA. Constatăm acum că de fapt derulează afaceri împreună. Mă întreb ce moralitate au aceşti oameni, care se bălăcăresc public dar fac afaceri împreună? Este un caz care arată cum funcţionează caracatiţa PDL, care acaparează banii publici” a spus co-preşedintele USL Arad.

Dorel Căprar a subliniat că oameni ca Gheorghe Seculici nu au ce căuta în USL. „Am citit în presă că Gheorghe Seculici ar fi negociat cu cineva din PNL venirea la USL. Noi respingem categoric orice parteneriat cu Gheorghe Seculici. Credem că acesta nu reprezintă o variantă pentru a conduce Consiliul Judeţean. După septembrie 2010, PSD Arad cel puţin a atras mulţi membri de partid, oameni noi în politică, care au muncti mult în ultimul timp şi sunt dezamăgiţi de eventualitatea ca USL să primească acei politicieni care au profitat din plin de pe urma regimului Băsescu. Noi nu putem să îi dezamăgim pe aceşti oameni. Soluţia optimă pentru USL este să intensifice comunicarea cu arădenii, să atace problemele reale şi grave cu care se confruntă judeţul Arad, să prezinte soluţii potrivite şi să câştige prin vot funcţia de preşedinte CJA” a declarat Dorel Căprar.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *