News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ghid de utilizare pas  cu pas a vopselei pentru mdf Ghid de utilizare pas  cu pas a vopselei pentru mdf
Please follow and like us:
Pin Share

Te-ai hotărât să revopsești mobila sau pur și simplu ai nevoie de vopsești mdf-ul? Dacă ai nevoie să știi cum să vopsești mdf-ul, poți urma acest ghid pas cu pas pentru a obține un finisaj perfect.

A ști cum să vopsești mdf-ul se poate dovedi fi o abilitate utilă. Mdf-ul este un material ieftin și versatil care este folosit în multe case, dar pentru a obține cel mai bun finisaj și pentru a-l ajuta să se potrivească cu casa ta, uneori va trebui să fie vopsit.

Cele mai bune sfaturi și tehnici de pregătire și vopsire pentru mdf astfel încât să obții rezultate excelente de fiecare dată

Ai nevoie de timp pentru pregătire

Este necesar să petreci timp suplimentar pregătind zona pe care dorești să o vopsești acoperind cu folii de protecție podelele și zonele pentru a le proteja. Nu este nimic mai rău decât descoperirea picăturilor, petelor și dungilor de vopsea în locuri nedorite după terminarea vopsitului. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, pregătește în prealabil și zona pentru vopsirea mdf-ului.

Șlefuirea suprafeței de vopsit

După ce te asiguri că mdf-ul se șlefuiește bine, merită întotdeauna să trecem prin toate zonele pentru a o șlefui puțin, astfel încât grundul să aibă ceva de aderat. După șlefuire, șterge suprafața sau pune aspiratorul folosind o perie moale. Pentru ușurința în utilizare, acordă o grijă deosebită în pregătirea suprafețelor pentru vopsire.

Amorsarea

Începe cu o perie pentru a ajunge în zonele greu accesibile și utilizează o rolă pentru a acoperi zonele mai mari. Odată ce este complet uscat, șlefuiește întreaga zonă pentru a îndepărta orice picături cu și pentru a uniformiza suprafețele. Repetă același proces prin aplicarea a 2-3 straturi de grund și între fiecare strat, șlefuiește suprafețele pentru a obține un finisaj neted și frumos. Pe scurt, trebuie să șlefuiești suprafețele după fiecare strat de grund și să nu uiți să ștergi sau să aspiri praful după șlefuire.

Vopsirea mdf-ului

După terminarea șlefuirii și amorsării este timpul să aplici stratul superior de vopsea pentru mdf. Indiferent de finisajul ales, procesul este simplu. Din nou, începe cu o perie pentru a ajunge în zonele greu accesibile, vopseaua pentru mdf de la feyro.ro fiind aplicată cu atenție în straturi subțiri. Odată ce primul strat de vopsea este uscat, șlefuiește rapid suprafețele pentru a îndepărta orice picături sau reziduuri de pe suprafețe. Scoate praful folosind o perie moale și aplică al doilea strat repetând același proces. Este posibil să ai nevoie de 3-4 straturi de finisare pentru a obține rezultatul dorit. Șlefuiește întotdeauna rapid suprafețele dintre fiecare strat de vopsea și îndepărtează orice pete de praf înainte de a aplica un alt strat. Evită să aplicați prea multă vopsea pe pensulă sau rolă și șterge întotdeauna vopseaua suplimentară pentru a evita liniile inestetice.

Cu puțină răbdare și pregătire, cu ajutorul vopselei MDF pe de feyro.ro poți să obții rezultate grozave potrivite nevoilor tale.

Sursa foto: Freeepik.com

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *