News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Glad Varga: „81 de unităţi de învăţământ din judeţ sunt eligibile pentru finanţare PNNR” Glad Varga: „81 de unităţi de învăţământ din judeţ sunt eligibile pentru finanţare PNNR”
Please follow and like us:
Pin Share

Deputatul liberal arădean Glad Varga susţine că 81 de unităţi de învăţământ de pe raza judeţului ar putea obţine finanţare prin intermediul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, fondurile provenind prin intermediul PNRR. Fiecare grant poate avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității. Atenţie însă, data limită de transmitere a declaraţiilor de intenţie este 17 ianuarie.

„81 unităţi de învăţământ din judeţul Arad sunt eligibile pentru finanţare în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, care face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă «România Educată», cu finanțare PNRR, în valoare de 543 milioane euro – componenta PNRR nerambursabilă.

Programul vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE), cu scopul de a identifica elevii cu risc de abandon şcolar şi de a planifica și implementa măsuri de prevenire și reducere a abandonului la nivelul școlii.

Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității, și va fi implementat pe o durată de trei ani”, susţine deputatul Glad Varga.

De menţionat că activităţile eligibile se referă la:

– activități pedagogice și de sprijin – cursuri remediale, școală după școală, asigurarea consilierilor şi mediatorilor școlari în comunitățile cu copii de etnie romă, orientare școlară, cursuri de educație parentală, metode de predare pentru elevii cu CES, sprijin pentru concursuri școlare și orice alte activități adaptate elevilor din grupuri vulnerabile;

– activități outdoor, recreative, cercuri școlare, activități de sprijin individualizat, subvenții, activități extracurriculare, vizite de documentare, excursii, tabere, festivaluri, activități nonformale, activități culturale comunitare, sportive, susținerea unor parteneriate între școli și alte entități, sprijin pentru participare la concursuri, activități de networking școlar etc;

– achiziția de echipamente IT, software, echipamente sportive, birotică, amenajare spații de lectură, amenajarea curții școlii, abonamente internet, kituri științifice, abonamente la platforme educaționale, cheltuieli cu mentenanța.

„Declaraţiile de intenţie se pot transmite până la data de 17 ianuarie 2022”, a ţinut să precizeze Glad Varga, deputat PNL de Arad.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *