News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Google respinge apelul pentru o plată imensă Australiei Google respinge apelul pentru o plată imensă Australiei
Please follow and like us:
Pin Share

Google a respins cererile ca acesta să plătească sute de milioane de dolari pe an în compensații presei australiene în cadrul unui acord de partajare a veniturilor impus de guvern.

Directorul executiv al companiei din Australia a declarat că Google a realizat aproape 10 milioane USD australieni (6,7 milioane USD) pe an din publicitate legată de știri, o fracțiune din estimările serviciilor de monitorizare pentru acest sector.
În efortul de a fi urmărită îndeaproape în întreaga lume, Australia urmează să dezvăluie planurile de a forța marile firme de internet să împartă veniturile din publicitate pe care le obțin din știrile prezentate de serviciile lor.
ACCC, institut de statistică, a estimat că Google și Facebook câștigă împreună aproximativ 6 miliarde de dolari Aus (4 miliarde de dolari) pe an din publicitate în Australia.

Editorii de știri au cerut ca cele două companii să plătească cel puțin 10 la sută din acești bani în fiecare an organizațiilor de știri locale, despre care spun că au pierdut marea majoritate a veniturilor lor din publicitate față de gigantii tehnologici mondiali.

Mel Silva, directorul manager al Google pentru Australia, a respins astfel de cifre ca fiind nerealiste.

„Cu toții suntem de acord că știrile de înaltă calitate au o valoare socială mare, dar trebuie să înțelegem și economia”, a spus Silva într-o postare pe blog duminică.

Ea a spus că motorul de căutare a obținut anul trecut doar 100 milioane USD în venituri din clicuri pe anunțurile plasate lângă interogările de căutare legate de știri.

Știrile „reprezintă doar un număr mic de întrebări” pe Google, contabilizând anul trecut aproape un procent din acțiunile de căutare în Australia, a spus ea.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *