News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share


Guvernul a acceptat, luni (18 aprilie) , o serie de amendamente depuse de parlamentari la proiectul legii de uniformizare a salariilor din învăţământ în anul 2011 prin care personalului didactic auxiliar i se aplică gradaţia de merit, pentru creşterea veniturilor.

Astfel, amendamentele depuse de deputatul PDL Marius Göndör elimină o serie de prevederi din proiectul iniţiat de ministerele Educaţiei, Muncii şi Finanţelor care blocau acordarea gradaţiei de merit personalului didactic auxiliar începând cu data 1 septembrie 2011.

Un alt amendament depus de deputatul arădean şi acceptat de Guvern elimină din textul iniţiat de cele trei ministere posibilitatea ca dascălilor care predau în localităţi izolate să li se diminueze veniturile rezultate din indemnizaţia de până la 20% din salariul de încadrare ce le este acordată.

“Persoanele care beneficiau la 31 decembrie 2009 de un procent mai mare decât cel stabilit în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1613/2009 primesc o compensaţie tranzitorie, calculată prin aplicarea diferenţei de procent asupra salariului de încadrare prevăzut în Anexa nr. 2 (care se referă la grilele de salarizare – n.r.) la prezenta lege, în măsura în care îşi desfăşoară activitatea cel puţin în aceleaşi condiţii de izolare. Începând cu 1 septembrie 2011, pentru personalul didactic calificat nou încadrat se acordă numai indemnizaţia de până la 20% din salariul de încadrare prevăzut în Anexa nr. 2 stabilită în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1613/2009″, stipula proiectul iniţial al celor trei ministere.

Prin amendamentul deputatul democrat-liberal Marius Göndör, ultima frază este eliminată.

“Prin excepţie de la prevederile alin. 1, persoanele care beneficiau la 31 decembrie 2009 de un procent mai mare decât cel stabilit în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1613/2009 primesc o compensaţie tranzitorie, calculată prin aplicarea diferenţei de procent asupra salariului de încadrare prevăzut în Anexa nr. 2 la prezenta lege, în măsura în care îşi desfăşoară activitatea în localităţi izolate”, stipulează articolul în urma modificării.

“Amendamentele făcute au ţinut cont de faptul că prevederile iniţiale ale actului normative conduceau la scăderi de salarii faţă de perioada anterioară intrării sale în vigoare. Mă declar satisfacut ca am putut remedia aceste neajunsuri însă incerc şi un sentiment de regret datorat de faptul că oficialii ai Ministerului Educaţiei şi-au pus semnătura pe actul normativ respective, fără a le sesiza” a declarat deputatul Marius Göndör

Dintr-un total de 15 amendamente depuse la acest proiect de lege, Guvernul a acceptat 6, toate acestea fiind depuse de către deputatul arădean al partidului democrat- liberal. (comunicat)

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *