News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Luni, 6 februarie, a avut loc ședința Consiliului Local al Municipiului Arad. Pe ordinea de zi se afla Bugetul de venituri și cheltuiel pe anul 2012.

Administrația Falcă-PDL a încălcat această prevedere legală în momentul în care președintele de ședință a afirmat că ”în timpul ședințelor este permis să se filmeze și să se înregistreze doar de către cei care sunt acreditați”, cerând oprirea înregistrării și filmării unui participant la ședința publică!

Cum regulamentul CLM nu prevede așa ceva, iar la începutul ședinței nu a fost supus votului consilierilor această prevedere, administrația a săvârșit un abuz împotriva drepturilor cetățenești.. Mai mult de atât, în aceeași ședință le-a fost interzisă luarea de cuvânt a consilierilor Claudiu Cristea și Tiberiu Dekany, fără o motivare legală solidă.

Guvernarea locală nu este la primul abuz la adresa drepturilor cetățenești. În 2008, primarul actual Gh.Falcă interzice prin Dispoziția nr.2475/2008, adunările publice pe platoul din fața Primăriei. Mișcarea Arădeană a recâștigat în instanță dreptul de adunare consfințit de Constituție și Carta Drepturilor Umane.

Organizația noastră crede în funcționarea normală a instituțiilor statului și a respectării drepturilor cetățenilor. Atenționăm public că această continuare a abuzurilor de orice formă, practicate de administrația Falcă-PDL, nu vor rămâne nesancționate de instanțele naționale sau europene.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *