News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În anul electoral, PDL foloseşte instituţiile publice pentru a-şi crea – ilegal – baze de date utile în campania electorală. Astfel, instituţiile publice (ministere, prefecturi) sunt puse să adune date – nume, adrese, număr de telefon, e-mail, cu privire la cei care conduc asociaţiile de locatari din ţară.

PSD Arad a intrat în posesia unui fax trimis de Prefectura Timiş administraţiei locale din judeţ, cu numărul de înregistrare 1682/S2 din data de 26.01.2012. Primarilor li se cer datele cu caracter privat ale preşedinţilor şi administratorilor asociaţiilor de locatari, „în vederea îmbunătăţirii cadrului legislativ privind administrarea condominiilor, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari din România”. Datele au fost solicitate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, aflat sub patronajul Elenei Udrea.

„Suntem convinşi că aceste adrese au fost trimise de prefecturile din toată ţara. Avem semnale clare că astfel de date au fost solicitate şi în judeţul Arad. Evident că motivaţia invocată, îmbunătăţirea cadrului legislativ, nu stă în picioare. Nimeni nu are nevoie numele şi datele de contact ale administratorilor de bloc pentru a lucra la cadrul legal! În realitate, se caută liderii de opinie din asociaţiilor de locatari, probabil pentru acţiuni de campanie lectorală. Suntem convinşi că PDL va încerca să îi invite la chermeze, poate să le dea mită electorală, în speranţa că unii dintre ei îi vor sprijini să-i mai păcălească o dată pe români. Noi suntem convinşi că nu vor primi un astfel de sprijin. Rămâne însă acţiunea cu caracter ilegal desfăşurată de ministerul respectiv cu ajutorul prefecturilor, care contravine legii 677/2001 actualizată, privind prelucrarea datelor cu caracter personal” a spus Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Legea 677/2001 actualizată prevede la art. 5 că „Orice prelucrare de date cu caracter personal poate fi efectuată numai dacă persoana vizată şi-a dat consimţământul în mod expres şi neechivoc pentru acea prelucrare.” Or, este evident că nimeni nu s-a gândit să ceară acordul persoanelor vizate.

„Iată că după tentativa de comasare a alegerilor, cei de la PDL continuă demersurile de fraudare a alegerilor. Pentru că un astfel de abuz al instituţiilor publice face parte dintr-un plan de fraudare a alegerilor. Constatăm din nou că PDL foloseşte fără scrupule instituţiile publice în acţiuni ilegale. Le solicităm tuturor instituţiilor, publice sau private, să respecte legea privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi să nu dea curs solicitărilor ilegale venite din partea instituţiilor controlate de PDL” a declarat Dorel Căprar.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *