News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

GUVERNUL ALOCA 350 MILIOANE DE EURO PENTRU PROIECTE ANTI-SARACIE GUVERNUL ALOCA 350 MILIOANE DE EURO PENTRU PROIECTE ANTI-SARACIE
Please follow and like us:
Pin Share

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) deschide, astăzi, două apeluri de proiecte, în valoare de 350 milioane euro, care își propun reducerea sărăciei în comunitățile marginalizate, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Autoritățile locale și/sau organizații neguvernamentale și societăți comerciale trebuie să identifice o comunitate marginalizată și să propună un plan integrat de ameliorare, pe baza unei analize la fața locului. Bugetul maxim pe proiect poate fi de 6 milioane de euro.

„Apelurile abordează problema sărăciei în mod integrat, prin măsuri din toate domeniile cheie pentru incluziunea socială: ocupare, educație, locuire, sănătate, servicii sociale și anti-discriminare, adresate atât celor mai săraci copii, cât și familiilor lor”, menţionează instituţia.

Astfel, autoritățile locale, organizațiile neguvernamentale, partenerii sociali și societățile comerciale care doresc să aplice au la dispoziție două linii de finanțare separate, pe platforma MySMIS: Obiectivul Specific 4.1. — Dezvoltare locală integrată în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome și Obiectivul Specific 4.2. — Dezvoltare locală integrată în comunitățile marginalizate (indiferent de dimensiunea populației de etnie romă).
Ministerul Fondurilor Europene va evalua proiectele depuse din perspectiva analizei la fața locului și a măsurilor propuse de promotorii proiectelor, grila de punctaj “încurajând o abordare complexă, care să răspundă mai multor nevoi ale oamenilor din comunitățile sărace”.

 

Sursa: evz.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *