News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Guvernul dă undă verde drumului expres Arad-Oradea! Guvernul dă undă verde drumului expres Arad-Oradea!
Please follow and like us:
Pin Share

Hotărârea de Guvern pentru reaprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ,,Drum expres Arad-Oradea”, judeţele Arad şi Bihor, a trecut astăzi de votul Executivului. Actul normativ stabilește indicatorii tehnico-economici ai drumului expres care va fi construit între localitățile Arad și Oradea.

Drumul expres Arad – Oradea va avea o lungime 120,4 km, cu patru benzi de circulație, la care se adaugă legăturile cu principalele orașe de pe traseu.

Lungimea totală a noului drum, inclusiv cu legătura din Arad de aproximativ 3 kilometri, va fi de 138 de kilometri. Traseul va cuprinde 86 de poduri și pasaje, pentru a se respecta regulile de biodiversitate din zona Salonta – Chișineu Criș.

Lucrările vor fi împărțite în trei tronsoane: Oradea – Salonta, Salonta – Chișineu Criș și Chișineu Criș – Arad. Valoarea totală estimată a proiectului, conform studiului de fezabilitate, este de 11,7 miliarde de lei, inclusiv TVA, iar durata de execuție propusă este de 24 de luni.

Proiectul se realizează prin parteneriatul dintre Consiliul Județean Bihor, Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Oradea, Primăria Municipiului Arad, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Ministerul Transporturilor.

Construirea acestui drum reprezintă o prioritate în Master Planul General de Transport și va contribui la ameliorarea mobilității populației prin reducerea timpului de deplasare între cele două localități și reducerea riscului de accidente. Pe lângă beneficiile economice pe care le va genera, acest proiect va oferi locuri de muncă unui număr de circa 1.000 de persoane pe perioada execuției.

„Este un pas important, care ne aduce tot mai aproape de momentul în care vor începe lucrările efective la acest drum! Este un obiectiv important pentru infrastructura rutieră a țării, un proiect în care munca în echipă dă roade! Suntem încrezători că în primăvara anului viitor vom reuși să desemnăm un constructor și lucrările vor merge în același ritm susținut ca și până acum!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *