News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Executivul a adoptat proiectul de Lege privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale şi a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din anul 2012, precum şi pentru modificarea şi completarea Titlului I al Legii nr. 35/ 2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali care vizează organizarea, la aceeaşi dată, a alegerilor locale şi a celor parlamentare în anul 2012, a anunţat premierul Emil Boc la finalul şedinţei de Guvern de astăzi.

Acesta a afirmat că Executivul a propus acest proiect de lege prin procedura angajării răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului, calendarul procedurii urmând să fie stabilit de birourile permanente ale Parlamentului.

Comasarea celor două scrutine electorale se va face în contextul în care 2012 va fi un an economic dificil din punct de vedere economic, în care România trebuie să evite orice derapaj, a susţinut premierul Emil Boc. Dorim ca în 2012, un an încă extrem de dificil în contextul crizei economice internaţionale, să avem mai puţină dezbatere care să producă instabilitate şi să avem un an în care să ne concentrăm pe ceea ce înseamnă investiţii, locuri de muncă pentru a putea consolida creşterea economică”a declarat Şeful Executivului.

De asemenea, primul-ministru a declarat că prin comasarea alegerilor se mizează pe o rată mai crescută a participării la vot şi nu trebuie ignorat şi faptul că se face o economie bugetară de aproximativ 20 de milioane de euro”.

Primul-ministru a ţinut să precizeze că există mai multe situaţii precedente asemănătoare în ceea ce priveşte comasarea alegerilor. Astfel, până în anul 2004, alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat şi alegerile pentru Preşedintele României s-au desfăşurat la aceeaşi data; în anul 2007, referendumul privind introducerea votului uninominal s-a desfăşurat în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European; iar, în anul 1996, mandatele aleşilor locali au fost prelungite şi alegerile locale care urmau să se desfăşoare în februarie, s-au desfăşurat în iunie, printr-o hotărâre de Guvern.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *