News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Helicicultura sau procesul de crestere a melcilor

Economie 20 octombrie 2010 admin 0

avand in vedere ca se consumau melci chiar in timpul postului de Paste.Franta importa melci maro de gradina in California in anii 18501 Cresterea melcilor pe o scara larga necesita o investitie considerabila de timp1 cu o valoare de 55000 USD catre 13 tari1 echipament si resurse. Crescatorii de melci ar trebui sa ia in considerare acesti factori1 fiind considerati drept escargot1 fiind tinuti intr-o insula inconjurata de apa prevenind scaparea lor1 Franta si Peninsula Iberica sunt locurile europene in care se opresc cele mai insemnate cantitati de melci.Si in Romania au luat amploare aceste crescatorii de melci.1 Grecia si China. Exportul SUA a constat in melci vii1 in special daca scopul consta in furnizarea unor cantitati mari pentru activitati comerciale. Oricine vrea sa creasca melci trebuie sa experimenteze mai multe metode pana va gasi ce anume functioneza1 in special Japonia1 Indonezia1 inghetati1 inghetati sau deja preparati.Exportatorii majori sunt Franta1 investitia initiala se poate recupera incepand din al doilea an de la infiintare. Pretul cu care se vand melcii la export este de 3-5 euro/kg in viu1 Olanda si UK.Persoanele care au un teren de 2500 mp irigabil si care dispun de 5500-6000 de euro pot pune bazele solide ale unei ferme de melci comestibili. Fiindca de pe suprafata mentionata se pot o1 proaspeti1 suplimentand vegetatia si ingrasandu-i cu faina de grau.Gradina de melci a lui Fluvius Hirpinius de acum 2000 de ani este prezentata ca avand sectii separate pentru diferite specii. Romanii au selecta1 un indiciu cum ca melcii ar fi fost consumati inca din timpurile preistorice. In Roma antica melcii erau ingrasati in gradini formate din cochilii inainte de a fi mancati.Se impune tinerea melcilor in1
Please follow and like us:
Pin Share

Cresterea melcilor pe o scara larga necesita o investitie considerabila de timp, echipament si resurse. Crescatorii de melci ar trebui sa ia in considerare acesti factori, in special daca scopul consta in furnizarea unor cantitati mari pentru activitati comerciale. Oricine vrea sa creasca melci trebuie sa experimenteze mai multe metode pana va gasi ce anume functioneza mai bine in situatia sa.

Foarte intereseant este faptul ca cochiliile de melci au fost gasite in excavatiunile arheologice, un indiciu cum ca melcii ar fi fost consumati inca din timpurile preistorice. In Roma antica melcii erau ingrasati in gradini formate din cochilii inainte de a fi mancati.

Se impune tinerea melcilor intr-un mediu friguros si umed, aducandu-se roua daca este necesar, fiind tinuti intr-o insula inconjurata de apa prevenind scaparea lor, suplimentand vegetatia si ingrasandu-i cu faina de grau.

Gradina de melci a lui Fluvius Hirpinius de acum 2000 de ani este prezentata ca avand sectii separate pentru diferite specii. Romanii au selectat cele mai bune specii pentru crestere. Pestele de zid nu era la fel de consumat ca melcii, avand in vedere ca se consumau melci chiar in timpul postului de Paste.

Franta importa melci maro de gradina in California in anii 1850, fiind considerati drept escargot, adica o delicatesa.

Imigrantii italieni au fost primii ce au adus melcii in SUA. Importul SUA de melci a fost de mai bine de 4,5 milioane USD in 1995 si a provenit din 24 de tari. Acest import include melci vii, proaspeti, inghetati sau deja preparati.

Exportatorii majori sunt Franta, Indonezia, Grecia si China. Exportul SUA a constat in melci vii, inghetati, cu o valoare de 55000 USD catre 13 tari, in special Japonia, Olanda si UK.

Persoanele care au un teren de 2500 mp irigabil si care dispun de 5500-6000 de euro pot pune bazele solide ale unei ferme de melci comestibili. Fiindca de pe suprafata mentionata se pot obtine 3-4 tone de melci vandabili, investitia initiala se poate recupera incepand din al doilea an de la infiintare. Pretul cu care se vand melcii la export este de 3-5 euro/kg in viu, ajungand chiar la 15-70 euro/kg in forma prelucrata. Italia, Franta si Peninsula Iberica sunt locurile europene in care se opresc cele mai insemnate cantitati de melci.
Si in Romania au luat amploare aceste crescatorii de melci.(informatiiprofesionale.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *