News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

„Humpty Dumpty” il aduce in fata publicului aradean pe tanarul Bobi Pricop, un regizor format la clasa prof. Tudor Marascu (UNATC Bucuresti) si care urmeaza in prezent cursurile de masterat – regie teatru, tot la UNATC Bucuresti (clasa prof. Victor Ioan Frunza). Dar, nu trebuie uitat faptul ca, inainte de a-si incepe studiile de regie, Bobi Pricop a absolvit cursurile Facultatii de Teatru (Universitatea „Spiru Haret” Bucuresti), la clasa prof. Sanda Manu.

Bobi Pricop se face remarcat inca din 2006, cand este implicat, ca actor,in proiectul Dramacum, la Teatrul Foarte Mic, Bucuresti. Urmeaza apoi intalnirea cu „Colombo Calling”, de Cristina Bejan, intr-un spectacol lectura la acelasi teatru (2007), iar peste doi ani, Bobi Pricop se implica in proiectul „Teatru in orfelinate”, dezvoltat de Asociatia „Teatrul Alb” Bucuresti, fiind regizorul spectacolului „Apolodor”, dupa Gellu Naum. In anul 2010, Bobi Pricop lucreaza la Iasi, acolo unde este asistentul de regie al Beatricei Rancea, la „Don GiovannI, de la Opera Nationala Iasi.O data cu examenul de licenta de la UNATC, Bobi Pricop intra in atentia criticii de specialitate, o data cu spectacolul „Jocuri in curtea din spate”, de Edna Mazya, spectacol care a fost preluat de Teatrul Act din Bucuresti, si care, la Gala Absolventilor UNATC 2011 a primit premiile pentru Cea mai buna regie, Cel mai bun actor si Cea mai buna actrita. Parcursul „Jocurilor din curtea din spate” nu se opreste insa aici, el fiind invitat  în cadrul Semaine des cultures étrangères à Paris 2011, la Gala VedeTeatru Buzău 2011 si la Festivalul de Teatru Toma Caragiu Ploiesti 2011.

“Humpty Dumpty stătea pe un zid, Humpty Dumpty a căzut de pe zid ”. Avem nevoie să cădem de pe zid şi să ne spargem în mii de bucăţele pentru a cunoaşte cu adevărat “aluatul din care suntem făuriţi”. Tehnologia modernă şi viaţa desfăşurată pe repede înainte în marile oraşe fac din omul secolului XXI un mecanism niciodată dispus să se accepte şi să se cunoască pe sine. Abia când această lume agitată este eclipsată, când te trezeşti complet rupt de civilizaţia digitală, începe procesul de maturizare spirituală. Un fel de purificare prin beznă. Când, dintr-o dată, te trezeşti deconectat de la structurile sociale şi informaţionale cu care te-ai obişnuit – ţi se face frică. Dar odată ce “oul e spart”, nu te  mai poţi întoarce la starea iniţială. Poţi aduna toate părticelele şi le poţi lipi, dar, pentru asta, ai nevoie să accepţi că fiecare dintre ele este o parte din tine şi să nu te minţi. Personajele şi situaţiile propuse de Bogosian compun o radiografie pertinentă a omenirii atât de bolnăvicios dependentă de “minunile tehnicii moderne”.

HUMPTY DUMPTY

de Eric Bogosian

Traducerea – Ionuţ Grama

Premiera – 18 decembrie 2011, ora 19,00

(sala Studio)

 

Regia – Bobi Pricop

 

Distribuţia:

Giorgiana Elena Popan – Nicole

Ştefan Statnic – Max

Alex Mărgineanu – Troy

Cecilia Donat – Spoon

Robert Pavitsics – Nat

 

Decorul – Doru Păcurar

Costumele – Oana Văran Babeţ

Light – design – ing. Lucian Moga

Regia tehnică – Claudiu Oblea

Make-up artist – Monica Popmark

Lumini – Horaţiu Maftei

Sunet – George Dancu

ŞEF PRODUCŢIE – ING. ION STAN

Recuzita – Florica Valea, cabinieră – Niţa Ţigan, maşinişti – Atilla Knapik, Gheorghe Rad, Marius Catană, Dalian Iorga, Iosif Tari, Vasile Vurdea, croitorie – Dumitru Sârca, tapiţerie – Mircea Dimed, pictură – Florian Boşcu, mecanic – Dan Petcuţ

Impresariat artistic – Carmen Ispas

PR – Mihaela Balint

Editor imagine – Laurian Popa

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *