News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Iată 3 aspecte la care să fii atent atunci când îți cumperi un laptop Iată 3 aspecte la care să fii atent atunci când îți cumperi un laptop
Please follow and like us:
Pin Share

După multe dăți în care ai amânat inevitabilul, în sfârșit te-ai decis să treci la treabă și să începi căutarea unui laptop nou care să-ți satisfacă nevoile și să nu se blocheze chiar și atunci când accesezi Paint? Cu toate acestea, ai o oarecare neliniște generată de faptul că nu cunoști detalii tehnice despre laptopuri și nu știi cum să-l alegi pe cel potrivit pentru tine? Ei bine, nu trebuie să fii un inginer pentru a face acest lucru! Acest articol ți-a pregătit 3 detalii la care să fii atent atunci când te afli în acest proces, așadar urmărește-l până la final, iar apoi poți face liniștit marea achiziție!

Iată de ce să ții cont atunci când îți achiziționezi un laptop nou

  1.     Placă video

Componentă a calculatorului ce contribuie la calitatea imaginilor afișate pe monitorul acestuia, alegerea plăcii video depinde de scopul pentru care ai nevoie de PC-ul respectiv. De exemplu, dacă ești gamer sau vrei să devii unul, va trebui să te orientezi către un calculator ce are o placă video mai profesională, ceea ce va crește prețul total al computerului. Dacă ai nevoie doar pentru entertainment sau office, atunci nu este nevoie să pui accent pe acest aspect, deci și prețul va fi unul mai mic.

  1.     Procesor

Cunoscut și sub numele de unitate centrală de prelucrare și fiind regăsit pe placa de bază a PC-ului, această componentă este creierul întregii operațiuni care dictează întregul proces. Viteza acestuia este exprimată în cicluri pe secundă și poate avea milioane sau chiar miliarde de cicluri. Din nou, în funcție de nevoile tale, alege un PC cu un procesor care să întrunească cerințele tale și scopul pentru care îl vei folosi. Dacă vrei un laptop fiabil și performant care să îndeplinească raportul calitate-preț, alege un laptop de la brandul HP de pe Altex.ro și nu ai cum să dai greș în acest sens!

  1.     Memorie RAM

Ultima componentă la care să fii atent în mod special este memoria RAM. Denumire provenită din limba engleză, în random access memory se duc toate datele și informațiile ce urmează a fi citite și prelucrate de un microprocesor. Și în cazul acesta trebuie să te îndrepți către un PC care are o memorie RAM potrivită nevoilor tale. Spre exemplu, dacă plănuiești să descarci multe lucruri pe el cum ar fi muzică, filme, poze, videoclipuri, diferite aplicații sau jocuri, asigură-te că alegi o memorie RAM care poate face față acestui tip de activitate pe care o vei întreprinde pe viitorul tău PC.

Prin urmare, înainte să-ți cumperi un laptop trebuie să știi, în primul rând, pentru ce vrei să-l cumperi, adică ce plănuiești să faci pe el. Dacă nu ai o activitate anume stabilită, poți opta pentru un laptop care îndeplinește toate cele 3 caracteristici la un nivel decent. Dacă faci puțin research este imposibil să nu găsești ceva potrivit atât din punct de vedere financiar, cât și funcțional.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *