News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Idei pentru activități de iarnă pe care nu trebuie sa le ratezi Idei pentru activități de iarnă pe care nu trebuie sa le ratezi
Please follow and like us:
Pin Share

Următoarele sarbatori de iarna se apropie cu pași repezi, iar febra pregătirilor pune încet-încet stăpânire pe cei cu familii mari și timp liber limitat. Noi am făcut o trecere în revistă a celor mai la îndemână activități de sezon.

Fie că te pregătești de relaș alături de cei dragi în inima orașului, sau plănuiești să ieși din Arad pentru o gură de aer proaspăt și un peisaj de basm, este primordial să întâmpini Crăciunul cu liniște, optimism, și poftă de viață.

Vacante de iarna ale elevilor arădeni

Planurile de petrecere a timpului liber ale părinților pornesc totdeauna de la vacanțele celor mici. Chiar dacă ești sau nu părinte, ține cont că, anul acesta, vacanțele sunt programate astfel:

  • Vacanța de iarnă: perioada 23 decembrie – 7 ianuarie
  • Vacanța de schi: 26 februarie – 3 martie

Se anunță o iarnă palpitantă pe pârtiile Moneasa și Șiria. Cei mici sigur se vor bucura chiar și pentru o singură zi la schi, cu mama și tata încurajându-i de la baza pârtiei. Dacă ai norocul ca școala să organizeze o tabără de schi și să rămâi fără grija celor mici pentru câteva zile, e musai să profiți.

Vouă, domnilor, vă recomandăm o seară de meci în celebrul pub al suporterilor de pe strada Poetului, ocazie cu care puteți explora cele mai bune promoții de la WinBet Casino. Doamnelor, voi puteți merge la cumpărături și fotografii la târgul de Crăciun care se organizează în fața Palatului Administrativ și în parcul Mihai Eminescu, an de an.

Activitati de iarna cu buget mic

Pentru că bugetul nu ar trebui să fie un impediment în fața unor Sarbatori de iarna reușite, iată ce poți face în Arad cu bani puțini sau gratis:

Patinaj pe gheata

Dacă vremea e rece, vei găsi deschis și anul acesta patinoarul din apropierea Podului Decebal. Dacă ți-ai ascuțit perechea proprie de patine, foarte bine, senzația de plutire va fi cu atât mai intensă.

Dacă nu, găsești să închiriezi o pereche la centrul aferent patinoarului. Parcă nu e iarnă dacă nu dai o tură, mai în viteză sau mai artistică, pe gheața cristalină, nu ți se pare?

La pas printre monumentele istorice din oraș

Când ai văzut ultima oară Aradul prin ochi de turist? Poți să optezi pentru unul din tururile ghidate organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad. Traseele sunt diverse și pe toate gusturile, iar clădirile-monument vor avea o strălucire aparte și un aer festiv, în lumina caldă a decorațiunilor de Crăciun care vor umple, fără îndoială, orașul.

Sporturi de sezon la TV

Atâtea evenimente sportive și sporturi de sezon, dar o singură canapea unde ne adunăm, cu mic, cu mare, în fața televizorului. Nu te costă nimic să urmărești anul acesta cele mai frumoase competiții. Pe lista noastră sunt următoarele:

  • Cupa mondială de schi alpin 2023-2024, care se desfășoară în Austria și se termină pe 24 martie;
  • Cupa mondială de polo pe zăpadă, de la lacul St. Moritz, între 26-28 ianuarie 2024;
  • Campionatul mondial de handbal feminin din perioada 29 noiembrie – 17 decembrie, la care trebuie neapărat să le încurajăm pe româncele din grupa E, care joacă împotriva sportivelor din Danemarca, Serbia și Chile;

Concerte și târguri

Așteptăm cu entuziasm și concertul de colinde de la Catedrala „Sfânta Treime”, unde corul a pregătit un repertoriu accesibil publicului larg, care să ne apropie de dimensiunea spirituală a Sărbătorilor de iarnă. Cu siguranță, și celelalte biserici creștine din Arad vor avea propriile concerte de colinde pe care merită să le asculți ca să intri în atmosfera autentică a Crăciunului.

Altfel, senzația iernii la Arad este concertul de colinde al Narcisei Suciu programat la Filarmonică în 18 decembrie. Grăbește-te să achiziționezi bilete înainte să se epuizeze.

Turism de iarna

Pentru cei cu mașini echipate de iarnă și dor de ducă măcar în împrejurimile Aradului, opțiunile turistice nu sunt puține. Fiecare dintre orașele vecine vine cu propria versiune de activități de iarnă. Numai bine să simți că ai ieșit din oraș și ți-ai clătit ochii cu ceva nou.

Destinatii de iarna aproape de Arad

  • Castelul Csernovics din Macea și grădina sa botanică – am văzut-o iarna și arată splendid în straie de zăpadă și gheață. De vis!
  • Timișoara – capitala culturală a Europei propune evenimente artistice de neratat pentru acest sfârșit de an, plus un târg de Crăciun și un concert de colinde de Ștefan Hrușcă, pe 11 decembrie, la Opera Națională;
  • Oradea – Filarmonica de Stat organizează deja tradiționalul Ajun Simfonic, concert programat pentru 22 decembrie;
  • Szeged – vezi pitorescul oraș decorat de sărbătoare și vizitează neapărat târgul de iarnă din fața Domului;
  • Makó – bucură-te de tratamente binefăcătoare la băile termale Harkány;

Drumetii de iarna

Călătorului îi stă bine cu drumul, chiar dacă e iarnă și ne simțim atrași de confortul căminului și apropierea celor dragi. Cu peisaje incredibile și un aer curat, revigorant, îți propunem o plimbare la pas prin nesfârșita Luncă a Mureșului. Poate ai noroc să prinzi și un strat sănătos de zăpadă, să-ți fie plimbarea mai frumoasă.

Dacă nu, poți face o scurtă vizită la Vărădia de Mureș. E locul de unde pornesc mai multe trasee perfecte pentru o drumeție de iarnă scurtă; aici, tradițiile capătă sens și semnificație, prin efortul localnicilor de a păstra viu spiritul autentic al Sărbătorilor la sat.

O schimbare de ritm

Indiferent de cum alegi să-ți petreci concediul de iarnă, alături de familia numeroasă sau doar cu animalul de companie, bucură-te de schimbarea de ritm. Natura întreagă devine mai domoală, mai lentă, și tinde către o clipă de încremenire. Este sezonul perfect pentru repaos și tihnă. Un nou an se așterne în fața ochilor noștri, așadar, să-l întâmpinăm cum se cuvine!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *