News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ignorate 7 luni de primarul Bibarț, dorințele a peste 60 de familii din Aradu Nou sunt sprijinite de USR Ignorate 7 luni de primarul Bibarț, dorințele a peste 60 de familii din Aradu Nou sunt sprijinite de USR
Please follow and like us:
Pin Share

Peste 60 de familii au depus, în luna mai a acestui an, o plângere adresată Consiliului Local Arad prin care cer anularea PUZ-ului de pe strada Măcieșului din Aradu Nou, proiect care, odată aprobat, va permite – ce altceva? – construirea de blocuri între case. Pe lângă disconfortul evident creat locuitorilor actuali ai zonei, se va aglomera suplimentar și traficul de pe strada Tabacovici, oricum destul de aglomerată.

Într-un oraș normal, condus cu bună – credință, o cerere a cetățenilor ar fi intrat la vot în Consiliul Local în cea mai apropiată ședință, adică în iunie. Dar, cum noi locuim în Arad, dorința locuitorilor direct afectați de construcția noilor locuințe colective a ajuns pe ordinea de zi, după amânări repetate, abia în noiembrie. Ceea ce înseamnă că a fost amânată intenționat vreme de “doar” 5 luni.

A ajuns, într-adevăr, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din noiembrie, dar doar ca să fie retrasă la cererea primarului Bibarț, cu promisiunea că va fi reintrodusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe, cea din decembrie.

Nu trebuie să mai spunem – nu-i așa? – că ședința din decembrie a avut deja loc fără ca pe ordinea de zi să apară cererea cetățenilor din Aradu Nou. S-a adunat, astfel, un total de 7 luni (mai mult de o jumătate de an!) de când peste 60 de familii cer Primăriei să nu permită degradarea condițiilor din zona în care locuiesc, 7 luni în care administrația condusă de Călin Bibarț nu doar că este surdă și mută, dar își încalcă în mod repetat promisiunile făcute.

Prin urmare, consilierii locali USR, în sprijinul dorinței locuitorilor din zona Măcieșului, au depus un proiect de hotărâre pentru aprobarea plângerii lor și implicit anularea PUZ-ului de blocuri între case. În viziunea noastră, administrația eficientă nu se face ignorând complet doleanțele cetățenilor, ci ascultându-le și punându-le în practică, pentru beneficiul întregii comunități.

Consilierii locali ai USR Arad

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *