News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ilie Cheșa : PES activists România susține aderarea țării noastre la spațiul Schengen! Ilie Cheșa : PES activists România susține aderarea țării noastre la spațiul Schengen!
Please follow and like us:
Pin Share

„În calitate de președinte al PES activists Arad, am participat în acest weekend la o nouă ediție a Universității Europene de Vară PES activists România. În cadrul acestui eveniment, PES activists România a lansat caravana #RomâniiMerităÎnSchengen, prin care vor strânge peste 40.000 de mesaje de sprijin din partea românilor pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen.                      

În prezenţa a peste 300 de militanţi şi coordonatori PES activists și militanți europeni ai Partidului Social Democrat, precum şi a numeroşi invitaţi din țară și diaspora, au avut loc dezbateri interactive cu privire la evoluțiile politice la nivel național și european, în contextul provocărilor semnificative pe care Uniunea Europeană a trebuit să le gestioneze în ultimul an, precum pandemia generată de coronavirus, criza energetică sau războiul din Ucraina.

Campania #RomâniiMerităÎnSchengen este un demers inițiat de PES activists România, cu scopul de a sprijini aderarea României la spațiul Schengen. În cadrul campaniei, cetățenii au posibilitatea să trimită liderilor europeni, prin intermediul cărților poștale puse la dispoziție, mesajele lor de susținere pentru acest deziderat.  

Campania își propune să strângă peste 40.000 de mesaje de sprijin din partea românilor, după ce un demers anterior, respectiv campania #RomâniaCereÎnSchengen, lansată în 2015, a strâns zeci de mii de semnături pentru o petiție ce a fost depusă la nivelul instituțiilor europene, conducând la o rezoluție de sprijin din partea Parlamentului European.”, afirmă Ilie Cheșa  președinte al PES activists Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *