News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ilie Cheșa: PSD susține introducerea taxei de solidaritate de 1% pentru marile companii Ilie Cheșa: PSD susține introducerea taxei de solidaritate de 1% pentru marile companii
Please follow and like us:
Pin Share

PSD îşi menţine propunerea ca marile companii să plătească impozit cel puţin 1% din cifra de afaceri şi continuă demersul ca la un moment dat România să intre într-o impozitare progresivă. Inclusiv Comisia Europeană şi Banca Mondială se referă la excepţiile pe care le avem în legislație şi care în acest moment nu mai creează un climat concurenţial corect.

„PSD rămâne consecvent și perseverent! Este echitabil social și economic ca impozitul pe profit al marilor companii să reprezinte măcar echivalentul a 1% din cifra de afaceri. Este un principiu deja consacrat și aplicat în UE, în privința companiilor din energie. Astfel s-ar pune capăt și unor practici de optimizare fiscală prin care bugetul statului pierde sume consistente.

La drept vorbind, România nu-și mai poate permite să îngăduie astfel de inginerii fiscale prin care mari companii își diminuează artificial profiturile și ajung să plătească considerabil mai puțin decât echivalentul a 1% din cifra de afaceri.

Dincolo de principii și echitate este și realitatea care impune ca veniturile statului să crească pentru a susține plata salariilor, pensiilor simultan cu reducerea deficitului bugetar și a datoriei publice“, susține Ilie Cheșa, președintele organizației municipale PSD Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *