News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Florin Galis presedinte PNL municipiul Arad

La aproximativ două luni după criticile noastre privind mediocritatea administraţiei locale privind susţinerea proiectelor culturale locale, dl primar Falcă vine cu un proiect de natură să închidă gura cârcotaşilor şi anume ca în 2020 Aradul să devină, nici mai mult nici mai puţin, decât CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ! Amintim că în 2020, României ii este rezervat 1 loc pentru un oraş care să fie declarat “ORAŞ – CAPITALĂ CULTURAL EUROPEANĂ”, aşa cum în 2007 a fost SIBIUL. La Sibiu face trimitere şi visătorul Falcă făcând o afirmaţie cel puţin inexactă: “Sibiul nu are decât cu patru, cinci evenimente culturale în plus pe lună, dar  cetăţenii au fost obişnuiţi să iasă spre cultură”. Cu alte cuvinte nu oferta culturală e săracă, ci arădenii sunt săraci cu duhul.

Iată o încercare de manipulare ieftină, pe ideea că noi nu ştim ce se petrece la Sibiu, unde, chiar după 2007, există câte 40 – 50 manifestări culturale în fiecare lună, unele de anvergură, cu artişti consacraţi.

Din păcate, iluminarea primarului este una de scenă, ca să ne păstrăm în zona culturală a discuţiei. Nu ţine. Ştim ce artişti are Sibiul, ce management cultural se promovează acolo, ce valoare pune pe cultură primarul Klaus Johannis şi cine conduce cultura la Sibiu. La Sibiu cultura nu are, din fericire, culoare Portocalie!

Că d-l Falcă manipulează nu e noutate pentru noi. Faptul că o face în numele culturii şi a unei idei generoase este regretabil şi degradant totodată, chiar dacă totul se subscrie unei manevre electorale. E bine să ştie toţi arădenii ce promisiuni a făcut d-l Falcă, colegilor săi de la Timişoara, respectiv domnilor Ostaficiuc – Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi Preşedinte al PD-L Timiş şi d-lui Viceprimar al Timişoarei, pedelistul ORZA şi anume, la solicitarea celor doi, Falcă a fost de acord ca Aradul să fie declarat suburbie a Timişorii, pentru 2020, an în care, TIMIŞOARA să fie declarată capitală culturală europeană.

Aşadar, nicidecum Aradul ci Timişoara,aceasta fiind în competiţie, pentru 2020, alături de Iaşi şi Cluj. D-l Falcă ne crede proşti. Îi reamintim că ascultăm şi noi “Radio Timişoara” unde domnii Ostaficiuc şi Orza se lăudau că d-l Falcă a fost de acord ca Timişoara să fie în 2020 MEGALOPOLIS, cu Aradul ca suburbie, pentru ca astfel să obţină calificarea în dauna Clujului şi Iaşului. Politica de subordonare totală a Aradului în faţa Timişoarei este continuată de dl. Falcă inclusiv în acest plan. Dar îl anunţăm pe alogenul nostru primar că arădenii nu sunt dispuşi să-şi vândă identitatea nici măcar pentru o foarte pompoasă titulatură culturală!

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *