News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Imigrant cazat la Centrul din Arad a fost gasit mort Imigrant cazat la Centrul din Arad a fost gasit mort
Please follow and like us:
Pin Share

În data de 2 ianuarie 2015, un cetăţean străin, aflat în custodie publică la Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Arad, a fost găsit fără a prezenta semne vitale, în camera în care era cazat.

Cetăţeanul  în cauză a fost luat în custodie publică, prin ordonanţa procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, şi cazat în centru în cursul lunii octombrie 2014, în vederea returnării de pe teritoriul României. Luarea în custodie publică  este o măsură de restrângere temporară a libertăţii de mişcare pe teritoriul statului român, dispusă de magistrat împotriva străinului care nu a putut fi îndepărtat sub escortă în termenul prevăzut de lege, de 24 de ore.

Conform regulamentului şi procedurilor în vigoare, atât la introducerea în centru cât şi periodic acesta a fost evaluat din punct de vedere medical şi psihologic, nefiind constatate probleme de natură medicală sau simptome de depresie sau anxietate.

La momentul constatării evenimentului, conform procedurilor, au fost sesizate autorităţile competente. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul IPJ Arad care au efectuat cercetarea locului faptei. Corpul neînsufleţit a fost ridicat de către Serviciul de Medicină Legală Arad, în vederea stabilirii cauzelor decesului.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul IPJ Arad, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *