News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

In conformitate cu prevederile art.66 din Lg.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari, pentru plata pensiei de urmas, copiii care au depasit varsta de 16 ani si care continua studiile, trebuie sa depuna la Casa Judeteana de Pensii, in luna inceperii  noului an scolar, cel tarziu pana in 5 octombrie 2010, adeverinta scolara din care sa rezulte ca urmeaza in continuare studiile scolare.

Precizam ca nedepunerea dovezii atrage suspendarea platii pensiei de urmas.

Incepand cu anul scolar 2009/2010 acordarea pensiei de urmas nu mai este conditionata de nivelul formei de invatamant frecventat ( adica pot beneficia de pensie si urmasii care urmeaza masteratul sau doctoratul), de tipul sau modul de organizare a acesteia, de absolvirea uneia sau a mai multora dintre acestea, cu conditia ca ,in toate cazurile precizate, copilul urmas sa nu depaseasca varsta de 26 ani.

La depunere,adeverinta scolara va fi insotita de un cupon de pensie si copia cartii de identitate, iar pentru persoanele care depasesc varsta de 18 ani se va prezenta si o declaratie din care sa rezulte daca urmasul realizeaza venituri si cuantumul acestora.

Atragem atentia ca pensionarii de urmas care realizeaza venituri din activitati profesionale in cuantum mai mare de ¼ din salariul mediu brut pe economie nu au dreptul la pensia de urmas in lunile respective si au obligatia, atat persoanele in cauza, cat si angajatorii, sa comunice Casei Judetene de Pensii acest fapt.

Programul de lucru al Casei Judetene de Pensii Arad, situata pe str. Voluntarilor, nr.2 A este de luni pana miercuri intre orele 8.00-12.00, iar joi intre orele 8,00-18,00,    cam . 4 – parter.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *