News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

În linie dreaptă cu realizarea noii pasarele spre Trei Insule În linie dreaptă cu realizarea noii pasarele spre Trei Insule
Please follow and like us:
Pin Share

Primăria Municipiului Arad mai face un pas concret în direcția amenajării noii pasarele peste râul Mureș care să faciliteze accesul spre zona Trei Insule. Câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a fost desemnat și are la dispoziție 4 luni pentru a finaliza proiectul tehnic și 16 luni pentru execuția lucrărilor.

Municipalitatea arădeană și-a propus realizarea unui pod pietonal nou peste râul Mureș, în vecinătatea celui existent. Lungimea acestuia este estimată la aproximativ 100  m, cu o lățime de 3,50 m. Din punct de vedere al infrastructurii se are în vedere și amenajarea zonei pietonale adiacentă accesului pe pasarelă atât pe Insula Mureș, cât și la capătul celălalt al acesteia.

Valoarea totală a investiției depășește 15 milioane de lei.

  “De-a lungul timpului podul de pontoane a dat foarte multe bătăi de cap celor care vin în această zonă. Vestea bună este că am intrat în linie dreaptă cu proiectul care prevede amenajarea unei pasarele, în locul acestui pod de pontoane, asemănătoare cu cea care asigură în prezent accesul spre Ștrandul Neptun. Lucrările de proiectare și execuție au fost atribuite în urma organizării unei licitații. Firma declarată câștigătoare are la dispoziție 4 luni pentru a finaliza proiectul tehnic, motiv pentru nu veți vedea de  mâine lucrându-se aici. În mod normal dacă vremea și vremurile vor fi așa cum ne dorim, în toamnă va începe construcția, iar anul viitor pasarela va putea fi folosită. Mă bucur că vom putea face acest obiectiv, cum mă bucur că în bună parte este finanțat prin Programul Anghel Saligny și nu folosim foarte mulți bani din buget local, ceea ce face ca această investiție să fie și mai atractivă din punctul de vedere al administrației, dar este mai important că putem să le oferim o alternativă de acces civilizată celor care vin la Trei Insule.”, a precizat primarul Călin Bibarț.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *