News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

braconaj

În noaptea de 13/14 decembrie a.c., un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a prins, în flagrant, două persoane care pescuiau cu ajutorul unor unelte neautorizate.

La câteva minute după miezul nopţii, persoanele au fost depistate, pe podul de cale ferată ce face legătura între cartierele Micălaca şi Subcetate din municipiul Arad. La vederea echipajului de jandarmi, cele două persoane au rupt monturile uneltelor cu care pescuiau şi le-au ascuns în buzunare. La controlul corporal efectuat, asupra lor au fost găsite monturi cu cârlig triplu cu spin, folosite pentru pescuit prin metoda numită „greblare”.

Cele două persoane au fost identificate, fiind vorba de Adrian S., în vârstă de 32 de ani şi Alexandru N., în vârstă de 26 de ani, domiciliaţi în municipiul Arad.

Uneltele folosite au fost ridicate iar peştele prins a fost eliberat în mediul său natural. Jandarmii au întocmit actele de constatare, cele două persoane fiind susceptibile de săvârşirea infracţiunii de ”pescuitul cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”, faptă prevăzută şi pedepsită de Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *