News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Christine Lucas, eroina celebrului roman Inainte sa adorm de S.J. Watson, si-a gasit chipul holywoodian – Nicole Kidman. Bestsellerul international, publicat de Editura Trei in colectia Fiction Connection, va ajunge pe marile ecrane la inceputul anului viitor.

Mai multe staruri de la Holywood, intre care Kate Winslet, Cate Blanchett, Helen Hunt sau Meg Ryan, si-au dorit sa joace rolul Christinei, dar producatorii filmului au desemnat-o pe Nicole Kidman pentru aceasta interpretare.

Romanul va fi regizat de Rowan Joffe, cunoscut publicului mai ales ca scenarist al filmelor The American (cu George Cloony in rolul principal) si 28 Weeks Later (cu Jeremy Renner, Rose Byrne si Robert Carlyle). Productia filmului este semnata de Ridley Scott (American Gangster, Gladiator, Kingdom of Heaven). Filmarile vor incepe spre sfarsitul acestui an.

De curand, cartea Inainte sa adorm a fost nominalizata pentru Premiul Desmond Elliott, care se acorda romanelor de debut in Marea Britanie. Castigatorul va fi anuntat pe 28 iunie.

„Pur si simplu, cel mai bun roman de debut pe care l-am citit vreodata.” – Tess Gerritsen

„Acest fermecator roman de debut este in egala masura un portret al profundului impact pe care boala il are asupra personajului principal, si un thriller care te tine cu sufletul la gura, fara sa-i poti anticipa vreo clipa finalul.” – Booklist

„Un roman desavarsit. Structura lui e atat de ametitoare, incat te face aproape sa nu mai fii atent la stilul minunat in care e scris.” – Guardian

Are 47 de ani si e scriitoare. Se trezeste in fiecare dimineata nestiind unde se afla. O forma rara de amnezie o impiedica sa retina informatii mai mult de 24 de ore. Crede ca are cu 20 de ani putin, ca este singura si ca are intreaga viata inainte. Dar descopera ca locuieste cu sotul ei, Ben si ca majoritatea deciziilor importante din viata sa au fost deja luate. Doctorul ei o sfatuieste sa tina un jurnal care o ajuta sa-si recompuna amintirile de la o zi la alta. Dar intr-o zi deschide jurnalul si citeste: „Sa nu ai niciodata incredere in Ben”.
Oare ce tip de accident a adus-o in aceasta stare?
In cine sa aiba incredere?
De ce ar minti-o Ben?
O cheama Christine. Jurnalul vietii ei se numeste Inainte sa adorm.
Ai intrat deja in viata ei.

O carte vanduta in peste 40 de tari, care a devenit bestseller inca de la aparitie in SUA, Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Bulgaria, Olanda si Belgia.

In 2008, S.J. Watson era un ORL-ist de 30 si ceva de ani, care lucra cu copiii surzi. El s-a inscris la un curs de sase luni organizat de Faber Academy destinat celor care doresc sa invete sa scrie romane. Trei ani mai tarziu, Watson face senzatie pe scena literara internationala, avand contracte in 40 de tari, un proiect cinematografic la Holywood si un thriller psihologic aclamat deopotriva de public si de critici – Inainte sa adorm.
Watson a inceput si a abandonat, rand pe rand, alte 20 de romane inainte de a gasi ideea acestui roman. 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *