News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Vineri, 13 ianuarie a.c., jandarmii Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Ineu, din subordinea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în pădurea de la marginea localităţii Agrişu Mare din judeţul Arad, două persoane taie, în mod ilegal, lemne.

Un echipaj de jandarmi, deplasat la faţa locului, l-a depistat pe Simion B, în vârstă de 32 ani domiciliat în comuna Târnova care, cu ajutorul unui fierăstrău mecanic, a tăiat patru arbori nemarcaţi din speciile cireş, gorun şi carpen. La locul menţionat jandarmii l-au depistat şi pe Samuel F. în vârstă de 18 ani, din aceeaşi localitate, care l-a ajutat pe Simion B., să încarce lemnele într-o căruţă, cu intenţia de a le transporta spre domiciliu.

Jandarmii i-au întocmit lui Simion B. actele premergătoare începerii urmăririi penale fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de “tăierea, fără drept, de arbori din vegetaţia forestieră pe terenuri din afara fondului forestier naţional„ iar lui Samuel F. pentru „complicitate la tăierea, fără drept, de arbori din vegetaţia forestieră pe terenuri din afara fondului forestier naţional”.

Valoarea prejudiciului urmează a se stabili de către inginerii silvici din cadrul Ocolului Silvic Zărandul, în urma calcului volumului de material lemnos.

Lemnul tăiat, respectiv cei patru arbori, a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodie Ocolului Silvic Zărandul, până la finalizarea cercetărilor. De asemenea fierăstrăul a fost ridicat în vederea confiscării.

Dosarele cu actele premergătoare întocmite au fost predate Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *