News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Inițiative prietenoase cu mediul în orașul Pecica Inițiative prietenoase cu mediul în orașul Pecica
Please follow and like us:
Pin Share

Recent, administrația orașului Pecica a depus două proiecte la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu finanțare prin Planul Național de Redresare şi Reziliență (PNRR).

Primul se referă la construirea de „insule ecologice digitalizate”, care anunță operatorul de salubritate atunci când a fost atinsă capacitatea maximă de depozitare.

Sistemul modern și selectiv de management al deșeurilor (biodegradabile, reziduale, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton) ar putea fi implementat în zonele de blocuri de la Juncanu și Iril, contribuind la reducerea poluării cu deșeuri și a mirosurilor neplăcute.
”Cel de al doilea proiect se referă la înființarea unui centru de colectare pentru deșeuri din construcții (moloz), deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre animale.
Acesta ar fi amenajat la fosta unitate militară din Drumul Bătăniei, iar cetățenii ar putea preda aici toate aceste tipuri de deșeuri voluminoase.
Suntem încrezători că inițiativele noastre vor primi finanțare şi le vom putea realiza cât mai repede” a declarat primaul orașului Pecica, Petru Antal.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *