News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

INS: Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,8%, la 10 luni INS: Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,8%, la 10 luni
Please follow and like us:
Pin Share

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele zece luni din 2017, faţă de perioada similară din 2016, atât ca serie brută cu 11,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,7%, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei s-a majorat atât ca serie brută cu 14,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,6%.

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, au crescut datorită majorărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+47,4%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+25,6%), comerţul cu autovehicule (+10,5%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,2%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate afacerile în comerţul auto au crescut cu 12,7%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele 10 luni din 2017, a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,7% mai mare comparativ cu perioada similară din 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+20,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+14,7%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (+9,6%) şi de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au scăzut cu 17,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 5,5% datorată creşterii înregistrate la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+6,8%), comerţul cu autovehicule (+5,9%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,5%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 6,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2017, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 3,2% datorată scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-8,2%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-6,4%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (-5,6%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-3,9%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au crescut cu 9,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017 faţă de luna precedentă a crescut cu 0,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna octombrie 2016, a înregistrat o creştere cu 12,5% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+95,2%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+24,7%), comerţul cu autovehicule (+15,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017 a înregistrat o creştere cu 10,8% faţă de luna octombrie 2016.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 19,4% mai mare comparativ cu luna octombrie 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+35,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+16,9%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+6,2%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+2,0%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-25,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017 a crescut cu 22,2% comparativ cu luna octombrie 2016.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *