News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Întâlnire interinstituțională pe tema Cetății Aradului Întâlnire interinstituțională pe tema Cetății Aradului
Please follow and like us:
Pin Share

Miercuri, 26 mai 2021, la propunerea primarului Călin Bibarț a avut loc, în Palatul Administrativ, o întâlnire interinstituțională la care au participat reprezentanți ai Primăriei Municipiului Arad și ai Ministerului Apărării Naționale. Scopul acesteia a fost  găsirea unor soluții urgente în ceea ce privește Cetatea Aradului, astfel încât municipalitatea să nu rateze finanțarea europeană prin Programul Național de Redresare și Reziliență.  

Încă de anul trecut, cu ocazia vizitei premierului Ludovic Orban la Arad, edilul Călin Bibarț a propus guvernului ca Cetatea Aradului să treacă, din punct de vedere juridic, în patrimoniul municipiului. „Astfel, vom putea avea timpul necesar pentru a face toate demersurile juridico-administrative – studiu de fezabilitate, proiectare – în vederea obţinerii finanţării europene pentru astfel de obiective istorice. Sunt demersuri care, cu siguranţă, în birocraţia românească şi europeană durează câţiva ani de zile, timp în care armata rămâne acolo.”, declara edilul Călin Bibarț.

În bugetul Municipiului Arad pentru anul în curs au fost alocați aproape 1 milion de lei pentru elaborarea documentațiilor necesare reabilitării Cetății Aradului, regenerării și revitalizării perisagistice a acesteia.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *