News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Întâlnire transfrontalieră a procurorilor din România şi Ungaria Întâlnire transfrontalieră a procurorilor din România şi Ungaria
Please follow and like us:
Pin Share

La Arad, în zilele de 3-4 octombrie, a avut loc întâlnirea transfrontalieră româno-ungară a Parchetelor Judeţene din judeţele limitrofe graniţei RO-HU. La această manifestare a participat şi Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula. Manifestarea din acest an a avut ca obiect schimbul de bune practici în domeniul cooperării judiciare internaționale și combaterii criminalității transfrontaliere.

În cadrul întâlnirii au fost discutate în special problemele legate de implementarea reglementărilor privind funcţionarea şi căile de comunicare şi cooperare transfrontalieră şi s-au discutat iniţiativele şi stadiul relaţiilor dintre autorităţile omoloage din cele două ţări.

Delegaţia română a avut în componenţă pe Mariana Anton, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi mai mulţi procurori şefi din cadrul Parchetelor din judeţele Arad, Bihor şi Satu-Mare, iar partea ungară a fost reprezentată de către reprezentanţii Parchetelor din judeţele Bekes, Hajdu-Bihar şi Szabolcs-Szatmar-Bereg.

În cadrul întâlnirii s-au dezbătut considerații generale privind cooperarea judiciară internațională la nivelul Parchetelor, iar procurori din cadrul Parchetului Arad au prezentat temele „Aspecte teoretice și practice privind cooperarea judiciară în materie penală între autoritățile din România și Ungaria în domeniul criminalității transfrontaliere” şi ” Aplicabilitatea principiului teritorialității în contextul adoptării Convenției dintre România și Republica Ungară privind controlul traficului de frontieră rutier și feroviar, ratificată prin Legea 191/2005″. Invitaţii au vizitat Mănăstirea Feredeu, Basilica Maria Radna şi vinoteca „Balla Geza” din localitatea Miniș, jud. Arad. Următoarea întâlnire în acest format va avea loc în toamna anului 2020 la Gyula, în Ungaria.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *