News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

USL se opune proiectului de lege prin care PDL doreşte să elimine obligativitatea ca funcţionarii publici din posturi de conducere să îşi dea demisia din funcţie dacă vor să candideze în alegeri. Aceasta este o lege cu dedicaţie pentru clientela de partid, pentru funcţionarii numiţi pe criterii politice şi o acţiune prin care este politizată din nou administraţia publică. „Asistăm la o nouă încercare din partea actualei puteri de a schimba legile în funcţie de propriile interese politice şi electorale. După ce a politizat întreg aparatul administrativ, acum, coaliţia de guvernare doreşte să folosească în mod direct, fără niciun fel de jenă, instituţiile statului în confruntarea electorală. Este o încercare de a legaliza statul-captiv, adică statul care este folosit în interesul celor aflaţi la guvernare”, a declarat Ioan Cristina, preşedintele Filialei Teritoriale PNL şi co-preşedinte al USL Arad.

Prin acest proiect de lege, PDL doreşte să permită funcţionarilor publici numiţi politic în posturile de conducere să folosească instituţiile pe care le conduc în campania electorală. De asemenea, se doreşte subordonarea tuturor angajaţilor din instituţiile respective şi forţarea lor să-şi susţină în alegeri superiorul ierarhic, sub ameninţarea pierderii locului de muncă. În acest fel, funcţionarii publici devin agenţi electorali şi nu un corp de elită aflat în slujba cetăţeanului. Acest proiect de lege reprezintă un adevărat pericol pentru funcţionarii publici de carieră.

„Instituţii întregi, ale căror directori au fost instalaţi pe criterii politice de puterea portocalie, vor lucra pentru PDL. Campania electorală a PDL va fi una instituţionalizată, condusă direct de prefecţi, care se vor transforma în veritabili prim-secretari în fiecare judeţ. Va fi ca şi pe vremea lui Ceauşescu, când partidul unic controla totul şi toată suflarea era folosită pentru gloria partidului”, a declarat Ioan Cristina, co-preşedintele USL Arad. Aceasta este o dovadă suplimentară că avem de-a face cu o putere discreţionară, care este în stare să treacă peste orice pentru a se menţine la guvernare, consideră acesta. PDL şi complicii săi ce compun coaliţia majoritară pregătesc un nou instrument pentru perfecţionarea furtului în alegeri.

USL se opune acestui proiect de lege şi atrage din nou atenţia asupra derapajelor actualei puteri de la democraţie şi de la principiile bunei guvernări. În acord cu societatea civilă, care a susţinut în permanenţă depolitizarea administraţiei, USL respinge orice tentativă de transformare a aparatul administrativ într-o sursă de venituri pentru clientela politică şi într-o resursă electorală pentru cei aflaţi temporar la guvernare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *