News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Investiţiile străine directe au scăzut cu 5,74% în primele nouă luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2017, la 3,517 miliarde de euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR), publicate marţi.

„Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 3,517 miliarde de euro (comparativ cu 3,731 miliarde de euro în perioada ianuarie – septembrie 2017), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 3,152 miliarde de euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 365 milioane euro”, se spune în comunicatul BNR.

Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate a scăzut, în primele opt luni ale acestui an, cu 4,5%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 4.195 unităţi, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cele 4.195 de societăţi noi aveau un capital social subscris în sumă totală de peste 40,6 milioane dolari, în creştere cu 15,6% comparativ perioada ianuarie-septembrie 2017. (agerpres.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *