News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Preşedintele Filialei Teritoriale PNL Arad, Ioan Cristina, a anunţat că Uniunea Social Liberală va iniţia un proiect pentru deblocarea angajărilor în sănătate, educaţie şi ordine publică. „Nu este normal ca spitalele să funcţioneze cu deficit de personal iar oamenii să moară pentru că nu are cine să-i trateze deoarece absolvenţii de medicină, atâţia câţi au mai rămas în ţară, sunt şomeri”, a spus Ioan Cristina.

Acesta a declarat că educaţia şi ordinea publică au, de asemenea, de suferit. „Uitaţi-vă la ce nivel a ajuns învăţământul. Sau, uitaţi-vă la oamenii care sunt ucişi în bătaie, ca baschetbalistul american de la Giurgiu. Am avut şi noi, la Arad, cazuri care ridică mari semne de întrebare în privinţa siguranţei cetăţeanului. Un poliţist a fost bătut într-un loc public astă-vară, după un eveniment organizat de administraţie la Ştrandul Neptun. Oraşul e plin de zvastici şi de alte însemne interzise prin lege, pictate pe monumente, pe ziduri, peste tot. E clar că nu se poate vorbi de ordine publică, ci eventual de dezordine, de haos instaurat la nivelul statului de o guvernare incompetentă”, a spus liderul PNL.

Ioan Cristina este de părere că politica de blocare a posturilor în aceste domenii, promovată de guvern, face ca absolvenţii de facultăţi să îngroaşe rândurile şomerilor, în timp ce sisteme vitale precum sănătatea, educaţia şi ordinea publică sunt la limita funcţionării.

„Nu este vorba de mărirea aparatului bugetar, ci de o soluţie prin care acolo unde există deficit de personal – medici, profesori, poliţişti – să poată fi angajaţi absolvenţi de învăţământ superior”, a precizat Ioan Cristina.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *