News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Copreşedintele USL Arad, Ioan Cristina, preşedinte al Filialei Teritoriale PNL, consideră că cei aproape trei ani de „guvernare Boc” au deturnat România de pe traiectoria ascendentă pe care se afla şi că, în consecinţă, schimbarea puterii este obligatorie.

„Cele 1000 de zile de guvernare Boc constituie o nefericită paranteză istorică, de regres în materie de consolidare democratică, dezvoltare economică şi climat social. Ele au însemnat conjugarea fără precedent a unei multitudini de crize: economică, socială, morală şi de legitimitate”, a spus Ioan Cristina, afirmând că numai o nouă putere, rezultată din alegeri libere şi corecte, desfăşurate cât mai repede, poate da României şansa de a depăşi acest moment critic.

„Mai puţin de 3 ani de incompetenţă şi iresponsabilitate au fost suficienţi pentru a arunca România cu decenii în urmă şi a o deturna de la o traiectorie care, în ciuda imperfecţiunilor sau erorilor făcute de toate guvernările, era una ascendentă. În ultimii 20 de ani, nu a existat vreo putere care să trateze cu mai mult cinism şi dispreţ cetăţenii acestei ţări şi care să sfideze tot ce înseamnă stat de drept şi limite democratice într-o asemenea manieră precum actuala guvernare”, a spus Ioan Cristina.

Liderul PNL consideră că măsurile luate în această perioadă de către cabinetul Boc, sub îndrumarea strictă a Cotroceniului, au avut patru consecinţe majore: aservirea instituţiilor statului, care ar fi trebuit să lucreze în interes public şi în slujba cetăţenilor, unui singur partid politic şi clientelei sale; falimentarea mediului privat şi dispariţia clasei de mijloc – strâns legate de prăbuşirea economiei şi sărăcirea populaţiei; distrugerea sistemelor publice – de la sănătate, educaţie, până la asigurări sociale sau siguranţă şi ordine publică; crearea unui climat social caracterizat prin conflict, lipsa de încredere, absenţa dialogului.

„La aceasta se adaugă o serie de iniţiative, acţiuni şi practici care au pus sub semnul întrebării însăşi natura democratică a sistemului politic”, a mai spus Cristina.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *