News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ioan Cristina, preşedinte al Filialei Teritoriale PNL Arad, co-preşedinte al USL Arad, a declarat că afirmaţiile potrivit cărora banii alocaţi de guvern primăriilor n-ar fi atribuiţi pe criterii politice sunt pure minciuni. „Reprezentanţii PD pot să spună ce vor. Experienţa a demonstrat însă că, în cea mai mare parte, aceşti bani sunt destinaţi primarilor din coaliţia aflată la guvernare”, a declarat Ioan Cristina.

Conform co-preşedintelui USL Arad, teoria potrivit căreia banii pe care Guvernul îi va aloca administraţiilor locale reprezintă sume absolut necesare pentru achitarea de arierate ce riscă să devină istorice şi pentru co-finanţarea unor proiecte europene câştigate de autorităţile locale este falsă. „Cele mai multe asemenea proiecte le au administraţiile conduse de primari ai coaliţiei de guvernare, care au fost sprijiniţi să le acceseze. Deci, este limpede unde merg banii alocaţi de guvern”, a precizat Ioan Cristina.

În acest context, co-preşedintele USL Arad s-a declarat dezamăgit de premierul Mihai Razvan Ungureanu, care a cedat şantajului coaliţiei şi a aprobat alocarea de bani pe criterii politice, de fapt o formă mascată de mită electorală. „Acceptând presiunile de a aloca discreţionar şi pe criterii politicianiste fonduri pentru clientela PDL, Mihai Răzvan Ungureanu şi-a demonstrat obedienţa. Ameninţat de moţiunea de cenzură, care va fi depusă de USL pe 17 aprilie, Ungureanu nu a mai putut să îi refuze pe şefii PDL, cumpărând cu bani publici susţinerea acestora la votarea moţiunii, în încercarea disperată de a-şi proteja scaunul de premier. Prezentat drept un nou tip de premier, Ungureanu a demonstrat că între el şi Emil Boc nu există decât deosebiri aparente. Acţiunile lor sunt identice iar Ungureanu procedează exact aşa cum a făcut-o şi Boc, distribuie fonduri pe criterii politice, acceptă şantajul politic, iar pentru a-şi păstra funcţia este dispus să facă orice compromis. Ungureanu nu are nici un fel de autoritate asupra baronilor PDL, este un premier de faţadă”, a mai declarat Ioan Cristina.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *