News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Co-preşedintele USL Arad, Ioan Cristina, condamnă ieşirile publice ale preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi spune că acesta, simţindu-şi aproape sfârşitul politic, nu-şi mai poate ascunde disperarea.

„Traian Băsescu a devenit un personaj crispat, irascibil şi incoerent în declaraţii.

Orice ar spune în aceste zile Traian Băsescu este inutil. Românii ştiu şi simt în fiecare zi ce a însemnat Traian Băsescu pentru ţara lor în ultimii 8 ani. E momentul să punem capăt experimentului ratat al preşedintelui jucător”, a spus Ioan Cristina.

Acesta atrage atenţia asupra intenţiilor lui Traian Băsescu, dacă acesta va reveni la Cotroceni: noi tăieri de pensii şi salarii. „Dacă Băsescu revine la Cotroceni va marşa în continuare pe aceste politici de tăieri din veniturile oamenilor. Băsescu nu înţelege de fapt că a făcut rău inutil românilor, aplicând austeritate doar simplilor cetăţeni şi lăsând clientela PDL să prospere, lăsând Guvernele PDL să arunce bani pe fereastră. Băsescu este exponentul unei filozofii anti-popor”, a declarat Ioan Cristina.

În schimb, USL a arătat că nu tăierile sunt soluţia. „În această lună, oamenii au încasat prima tranşă – de 8% – din cele două pentru reîntregirea salariilor. Pensionarii cărora li s-au reţinut ilegal bani la plata CASS şi-au primit primii bani şi nu li s-au mai reţinut ilegal alţi bani. Traian Băsescu şi-a făcut un obiectiv din blocarea acestor măsuri. Dacă va reveni la Cotroceni, dacă va încerca sa forţeze acum sau în toamnă instalarea unui guvern al său, este clar că toate aceste lucruri bune pentru români vor fi oprite”, a atenţionat Ioan Cristina.

În plus, în ultimele 60 de zile, Cabinetul Ponta a încercat, prin măsurile economice, să asigure şi să implementeze toate obligaţiile pe care România şi le-a asumat la nivel internaţional. „USL încearcă să repare greşelile făcute de regimul Traian Băsescu, să crească numărul locurilor de muncă şi să  conducă  ţara către creştere economică. O astfel de măsură este plata TVA la momentul încasării facturii pentru firmele cu cifră de afaceri de maximum 500.000 euro, dacă plăţile sunt efectuate prin bancă”, a precizat Ioan Cristina. Acesta a spus că şi alte măsuri ce urmează a fi implementate de Guvern vizează creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, exemplificând:

– eliminarea contribuţiilor la pensii, şomaj, şi la fondul de sănătate pentru toţi care angajează persoane aflate în şomaj, cu vârsta de sub 25 sau peste 55 de ani, pe o perioadă de un an. Facilitatea va fi aplicată pentru toţi întreprinzătorii care angajează aceste persoane pe termen de un an, cu condiţia menţinerii ca angajat pe încă un an suplimentar de către firmă;

– TVA eligibil pentru decontare în cazul proiectelor finanţate din fonduri UE

– plafon de deductibilitate crescut de la 20% la 50% în cazul investiţiilor în domeniul cercetării-dezvoltării;

– scutirea de la plata penalităţilor pentru debitorii statului pentru obligaţiile de plată achitate între 1.09 2012 şi 31.12.2012.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *