News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ioan Cristina, preşedinte al Filialei Teritoriale PNL şi co-preşedinte al USL Arad, afirmă că după ce au sărăcit şi au dus la disperare atâtea categorii sociale din România, guvernanţii i-au adus acum la sapă de lemn şi pe agricultori, care oricum nu o duceau prea bine.

Ioan Cristina s-a referit la  prevederile HG. nr. 50/2012, privind Codul Fiscal, prin care utilajele agricole au fost asimilate celorlalte mijloace de transport rutiere, în funcţie de capacitatea cilindrică, cu consecinţe grave asupra impozitelor pe care agricultorii trebuie să le plătească pentru acestea. Până la apariţia HG. nr. 50/2012, pentru utilajele agricole care nu puteau depăşi viteza de 30 de kilometri/oră impozitul era mai mic. Astfel, prin comparaţie, dacă până acum pentru un tractor impozitul pe an era de 37 de lei, din acest an suma a crescut la 504 lei.

„Este încă o mostră de nesimţire din partea guvernanţilor, care în disperarea de a colecta fonduri la buget au ajuns să-i ducă efectiv la sapă de lemn pe agricultori. Nu se poate ca pentru un utilaj agricol cu care agricultorii îşi câştigă existenţa să se plătească impozit cât pentru o maşină de teren luxoasă. Odată ajunşi la guvernare, va trebui să corectăm toate aceste măsuri pe care Guvernul, condus în realitate de Traian Băsescu, le-a luat îmnpotriva propriului popor”, a declarat Ioan Cristina.

Aproximativ 200 de agricultori au ieşit miercuri în stradă, la Nădlac, să-şi strige nemulţumirea vizavi de prevederile HG. nr. 50/2012.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *