News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ioan Cristina, preşedintele Filialei Teritoriale PNL şi co-preşedinte al USL Arad, a luat atitudine vizavi de acţiunile din ultima perioadă ale Jandarmeriei arădene, îndreptate împotriva protestatarilor, care au culminat miercuri seara cu reţinerea unui revoluţionar de 71 de ani. „Cred că nu este normal ce se întâmplă. Jandarmeria ar trebui să-şi ceară scuze public, dar nu numai pentru incidentul de aseară, ci pentru toate acţiunile de intimidare a manifestanţilor la care a recurs în ultima perioadă”, a declarat Ioan Cristina.

Acesta a declarat că, în caz contrar, Jandarmeria riscă să fie etichetată drept instrument de opresiune politică. „Modul în care au acţionat jandarmii ne aminteşte de Gestapo, NKVD şi Securitate. Dincolo de intimidarea manifestanţilor, au dovedit că se pricep şi la propagandă. Când în Piaţa Revoluţiei au fost 1000 de manifestanţi, au răspuns unei comenzi politice şi au dat un comunicat de presă în care au afirmat că au fost abia 300 de protestatari. Când în piaţă au fost 1500 de oameni, au dat din nou un comunicat de presă mincinos, în care au estimat numărul participanţilor la 500-600. E o dovadă clară că răspund la comenzile politice ale PDL”, a precizat Ioan Cristina.

Co-preşdintele USL Arad a declarat că nici în cele mai groaznice coşmaruri nu şi-a mai putut închipuit că, în România de astăzi, protestatarii paşnici sunt urmăriţi pe străzi şi ridicaţi din staţiile de tramvai. „E o dovadă a faptului că ne îndreptăm cu paşi repezi spre dictatură, spre un stat miliţienesc. Fac apel la jandarmi să se abţină de la astfel de acţiuni şi să lase oamenii în pace, deşi e limpede că au primit o comandă clară: aceea de a pune capăt, cu orice preţ, protestelor din «oraşul lui Falcă», finul lui Băsescu”, a mai spus Ioan Cristina.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *